WDF/BDO

Jamie Hughes geeft Jim Williams het nakijken

Ook voor Welshman Jim Williams zit het Lakeside verhaal er op. In een vijf sets durende partij kreeg hij met 4-1 aan de broek van dartmaatje Jamie Hughes die daarmee de kwartfinale bereikte. De opening set beloofde veel spektakel want de set ging vrij gelijk op en ook de scores waren hoog. Hughes gooide in leg twee de eerste 180 van de match en in leg vier zette Williams een 177 op het bord en wat dichtbij een 3-1 set winst maar kreeg de leg niet uit en in de vijfde leg pakte Hughes het eerste punt.

In set twee slechts 1 leg voor Williams en 3 voor Hughes die ook de derde set in de beslissende vijfde leg naar zich toe wist te trekken. Donkere wolken trokken over het podium voor Jim Williams die zag dat zijn tegenstander nog 1 set had te gaan.  Maar Hughes met de haven in zicht klapte een beetje dicht in set vier en zo kon Jim met 3-1 ook een punt op het scorebord zetten en was er weer hoop.

Die hoop op in ieder geval nog een set spelen werd sterker in de vijfde set waarin Williams iedere keer op voorsprong kwam maar Hughes tch weer gelijk wist te trekken om voor de derde keer in de partij de vijfde leg voor de neus van Williams weg te kapen en de eindstand op 4-1 te zetten.

Jamie Hughes speelt nu in de kwartfinale tegen Martin Adams, een partij om vast naar uit te kijken.

 

Foto © David Gill – BDO Media 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands