WDF/BDO

Glen Durrant overleeft 4 match darts van Paul Hogan

Een bizar verloop van de laatste wedstrijd van de avondsessie tussen Paul Hogan en de nummer 1 van de BDO Glen Durrant. Durrant op voorhand al getipt voor de overwinning kwam bijna van een koude kermis thuis want Paul Hogan was in de eerste drie sets niet te stoppen. Met twee keer 3-0 en 3-2 in de derde set kwam Hogan 3-0 voor en daar had toch niemand rekening mee gehouden. Het verhaal was bijna over en uit voor Durrant die in set vier door een 130 finish in leg 1 en een 36 finish in leg 2 2-0 achterkwam.

Hogan nog 1 leg verwijderd van een niet verwachte plek in de kwarfinale wie daar zijn geld op had gezet dacht al ‘kassa’. Maar in de derde leg werd dat nog even door Durrant uitgesteld en werd het 2-1 in set vier. In de vierde leg kreeg Paul dan pijlen voor de match, vier stuks maar liefst die achter geen doel troffen en Durrant 2-2 maakte en de leg erop zijn eerste setpunt kon binnen halen.

Vanaf dat moment gingen die gemiste darts spoken tussen de oren van Hogan en had Durrant opeens het bord gevonden en kwam met 3-1 en 3-2 terug naar 3-3. In de zevende en laatste set twee goede legs van Durrant voor een 2-0 voorsprong en 1 leg verwijderd van en niet meer verwachte overwinning.

Hogan kon met een 83 finish nog even de spanning in de wedstrijd terugbrengen maar door twee magere scores in de vierde leg van die set zette hij Durrant stevig in het zadel voor de overwinning die in 14 darts werd gevonden.

 

© David Gill – BDO Media 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands