WDF/BDO

Wie gaat er met de beker vandoor en wie gaan er vandaag verder

Een spannende dag vandaag in Frimley Green want om 13:30 uur Nederlandse tijd wordt er begonnen met de jeugdfinale tussen de Schot Nathan Girvan en Justin van Tergouw. Beiden poseerden al even met de prachtige zilveren bokaal maar zo rond 14:00 uur zullen we weten wie deze beker ook daadwerkelijk omhoog zal steken. Er wordt best of 5 sets best of 5 legs gespeeld een loodzware opgave voor deze twee jonge knapen op dit wereldpodium met een zaal vol op de achtergrond.

Maar er gebeurd meer vandaag wat de Nederlandse dartssport aangaat. Zo speelt Aileen de Graaf de laatste wedstrijd van de middag tegen titelverdedigster Trina Gulliver die in de eerste wedstrijd een signaal afgaf van ‘afblijven dit is mijn podium’ Hoe rustig blijft Aileen? Vindt ze dit keer wel wat sneller de dubbels of wordt het weer een gevecht tegen zichzelf?

En wat te denken van de slot wedstrijd van de avond! Dan spelen Richard Veenstra en Danny Noppert tegen elkaar voor een plek in de kwartfinale. Helaas gaat er dus 1 Nederlander het toernooi verlaten maar wie of dat gaat worden? Qua niveau ligt het gezien de laatste wedstrijden heel erg dichtbij elkaar en kon de avond wel eens worden afgesloten met een spetterende wedstrijd.

In totaal 8 wedstrijden vandaag, 4 in de middagsessie waarvan buiten die van Justin en Aileen de dameswedstrijd tussen Lisa Ashton en Fallon Sherrock gevolgd door titelverdediger Scott Waites tegen Mark McGeeney.

De avondsessie begint weer met een damespartij. Casey Gallegher die verrassend Deta Hedman klopte speelt tegen de Australische Corrine Hammond en daarna de Pool Krzysztof Ratajski tegen Darius Labanauskas.

Anastasia Dobromyslova speelt in de derde match van de avond tegen Lorraine Winstanley haar koppelmaatje. Buiten de oche grote vriendinnen maar als er wordt gespeeld de grootste rivalen.

De indeling voor vandaag:

Donderdagmiddag   12-jan    
Pos  Player   Player  score
1 Nathan Girvan (Schot) Justin van Tergouw (Ned)
2 Lisa Ashton (Eng) Fallon Sherrock (Eng)
3 Mark McGeeney (Eng) Scott Waites (Eng)
4 Trina Gulliver (Eng) Aileen de Graaf (Ned)
Donderdagavond   12-jan    
Pos  Player   Player  score
1 Casey Gallagher (Eng) Corrine Hammond (Aus)
2 Krzysztof Ratajski (Pol) Darius Labanauskas (Lit)
3 Ana.  Dobromyslova (Rus) Lorraine Winstanley (Eng)
4 Richard Veenstra (Ned) Danny Noppert (Ned)

 

Foto © David Gill – BDO Media 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands