WDF/BDO

Darryl Fitton ondanks ‘double trouble’ een ronde verder

Het zat Darryl Fitton aan de ene kant niet mee in zijn wedstrijd tegen Pip Blackwell, maar aan de andere kant mocht hij ook niet klagen want Blackwell vergat op juist die moeilijke momenten van Fitton toe te slaan en bleef daardoor achter de feiten aanlopen. De ellende begon voor Fitton al in de eerste set waarin hij de dubbel niet vinden kon en met 3-1 de set aan Pip Blackwell moest afstaan. Een matige gespeelde set van beiden met onder andere 21 darters en een 14 darter als beste resultaat.

Een beter begin in de eerste leg van set 2 als Blackwell een 12 darte gooit met aan het eind een 130 finish maar hij weet dit niet door te zetten en laat de set dan met 3-1 aan Fitton. Fitton ruikt nu kansen maar verspeelt toch de eerste leg weer aan Blackwell door het niet vinden van de dubbel. Leg 3 en 4 zijn dan wel weer voor Darryl doch Blackwell komt weer langszij en heeft the Dazzler een narrow escape in set 3 want hij vindt als eerste de dubbel en komt 2-1 voor.

In set vier even alle remmen los bij Fitton die de set pakt met in de derde leg een 134 finish voor 3-0 en dan heeft hij nog maar 1 set nodig voor de volgende ronde. De basis voor de winst in de vijfde set legt Darryl met een 152 finish in leg 1 en in 14 darts pakt hij leg 2 en sluit met 2 maal een maximale score in leg 3 na een opening met 100 met 3-0 deze set en plaatst zich daarmee voor de kwartfinale tegen Geert De Vos

 

Foto © David Gill – BDO Media 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands