WDF/BDO

Martin Adams ‘de wolf in schaapskleding’

De laatste wedstrijd van de middagsessie, die tussen Canadees Jeff Smith en dartsicoon Martin, ‘Wolfie’ Adams heeft toch de nodige mensen aan het denken gezet. Is Adams misschien wel de ‘Wolf in schaapskledij’ want met zijn klinkende 4-1 overwinning hadden maar weinig mensen rekening gehouden. De geschiedenis van Adams is ons nu wel bekend en met dit gegeven en eigen uitspraken over de gemoedstoestand van de dag was er toch een beeld geschapen van zijn tweede ronde wedstrijd tegen Jeff Smith die na een goede voorronde ook indruk maakte en ook Brian Dawson uit het toernooi speelde.

Maar Smith kon tegen de oud captain van het Engelse team geen vuist maken, Martin heerste vanaf de eerste de beste leg kon de druk heel goed aan en won de eerste set, die hij begonnen was met 3-1.  Ondanks een beter gemiddelde dan Jeff in set twee werd deze toch met 3-1 verloren door Adams en kwam de gedachte op dat het misschien wel eens een zware partij voor hem kon worden.

Adams was echter een andere menig toegedaan en pakte de derde set met 3-1 met een gemiddelde van kort aan de 110 met 3 darts. Tegen de darts in won Adams set 4 met 3-1 en had nog 1 set nodig voor een plek in de kwartfinale.In die volgende set moesten alle zeilen worden bijgezet en had Martin een engeltje op de schouders in de vijfde leg van deze set waarin Smith de dubbel voor de set niet vindt en de partij met dubbel 1 in het voordeel van Adams wordt beslist.

 

Foto © David Gill – BDO Media 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands