PDC

James Wade voor 4 toernooien geschorst

wade_prem_01Wegens het in diskrediet brengen van de sport is James Wade vandaag door de DRA voor vier toernooien geschorst. Hij mist daardoor de Sydney Masters, de zesde wedstrijd van de European Tour in Hildesheim en de twee toernooien uit de reeks van het Players Championship in Barnsley. Alhoewel de DRA, Darts Regulation Authority, de tuchtcommissie van de PDC, eigenlijk nooit een toelichting geeft op genomen besluiten vonden ze het zaak in dit geval toch een kleine toelichting te geven. 

De DRA laat in een verklaring weten dat het gedrag van James Wade meerdere malen tijdens PDC Pro Tour-events niet door de beugel kon. Hierbij is hij nu schuldig bevonden op punt 4.1 van de DRA-reglementen. Dit punt geeft aan dat geen speler de dartssport op wat voor manier dan ook in diskrediet mag brengen. Wade zou dit in meerdere gevallen wel hebben gedaan, waardoor hij nu een zware sanctie heeft gekregen. Wat The Machine exact fout heeft gedaan wordt door de DRA en de PDC niet naar buiten gebracht.

Wade, nummer 5 van de wereldranglijst, was geplaatst in Australië. Door de schorsing van Wade kreeg Paul Nicholson een beschermde positie in het deelnemersveld. Wade kan zijn rentree maken in Sindelfingen tijdens de German Darts Masters (20-22 september).

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands