WDF/BDO

Zuiderduin Masters krijgt vorm

zdmwit_logoLangzaam begint het weer te kriebelen en voor je het weet staan we weer aan de vooravond van het langstlopende en enige wereldtop dartstoernooi wat Nederland nog heeft, de Zuiderduin Masters. Begin december van dit jaar staat dit toernooi weer op de agenda en zojuist hebben de organisatoren de namen gepubliceerd van de spelers die op basis van de Zuiderduin Masters ranking zicht direct hebben geplaatst voor dit toernooi.  Lees hier het persbericht met de namen van de geplaatste spelers en speelster voor de komende editie.

Eerste namen voor deelname aan Zuiderduin Masters 2013 bekend

Met de resultaten van het  afgelopen weekeinde gehouden Antwerpen Open is de Zuiderduin Masters ranking 2013 compleet. Deze ranking is bepalend voor welke spelers en speelsters zich rechtstreeks plaatsen voor deelname aan het wereldtop dartstoernooi dat van 6 tot en met 8 december gehouden wordt.

Van het totaal deelnemersveld van 24 heren zijn de eerste 16 spelers van de ranking direct geplaatst. De overige spelers komen uit een speciaal plaatsingstoernooi, de Champions League of Darts, de winnaar van de Zuiderduin Masters 2012 en de winnaar van het MariFlex Open 2013. Door de Nederlandse Darts Bond worden twee startbewijzen toegekend, 1aan een speler van de Nederlandse selectie en1 aan de beste speler van de Nederlandse ranking op een vervaldatum. Daarnaast geeft de organisatie zelf ook nog enkele wildcards uit.

Van de 16 beste spelers op de Zuiderduin Masters ranking worden de eerste 8 spelers als groepshoofd geplaatst, de overige spelers worden ingeloot waardoor er 8 groepen van 3 spelers ontstaan.

Op basis van de ranking zijn de geplaatste spelers voor Zuiderduin Masters 2013

1. Stephen Bunting (Eng)

2. Geert De Vos (Bel)

3. Robbie Green (Eng)

4.Wesley Harms (Ned)

5.Richie George (Eng)

6.Alan Norris (Eng)

7.Tony O’Shea (Eng)

8.Benito van de Pas (Ned)

De andere 8 spelers die een uitnodiging ontvangen zijn:

9.Darryl Fitton (Eng)

10. Gary Robson (Eng)

11. Scott Waites (Eng)

12. Jan Dekker (Ned)

13. James Wilson (Eng)

14. Scott Mitchell (Eng)

15. Martin Atkins (Eng)

16. Ross Montgomery (Sco)

De laatste 8 deelnemers  worden de komende periode toegevoegd

17. Wildcard (*)

18. Winnaar Champions League of Darts 2013

19. Winnaar NDB ranking
20. winnaar NDB selectie
21. wildcard
22. wildcard
23. wildcard
24. wildcard

(*) Stephen Bunting, winnaar van Zuiderduin Masters 2012 en tevens winnaar van het MariFlex Open 2013 is op basis van de Zuiderduin Masters ranking 2013 als eerste geplaatst. Conform afspraak wordt deze vrij gekomen plek ingevuld met een wildcard.

Zodra het deelnemersveld compleet is zal er worden geloot en zal de poule indeling op de site worden gepubliceerd. Tevens wordt er een persbericht hierover aan u toegezonden.

Naast het herentoernooi wordt er ook een toernooi voor dames gespeeld en is er een internationaal jeugdtoernooi. Aan beide toernooien nemen 6 spelers deel.
Ook voor het damestoernooi is er een ranking. Van deze ranking worden de beste twee dames geplaatst als groepshoofd. Ook de winnares van Zuiderduin Masters 2012 plaatst zich voor deelname evenals de winnares van de Champions League of Darts. De overige plaatsen worden ingevuld door het uitgeven van een wildcard. Deze laatste 4 speelsters worden ingeloot waardoor er twee groepen van 3 speelsters worden gevormd.

De geplaatste dames voor dit jaar zijn:
1. Aileen de Graaf (Ned)
2. Deta Hedman (Eng) (**)

(**) Deta Hedman won het MariFlex Open 2013, maar op basis van de ranking is zij al geplaatst, deze open plek wordt later ingevuld door het uitgeven van een wildcard.  Anastasia Dobromyslova, winnares van Zuiderduin Masters 2012, wordt ook uitgenodigd voor deelname.

3. wildcard

4. Anastasia Dobromyslova (Rus)

5. Winnares Champions League of Darts 2013

6. wildcard
Het jeugdtoernooi kent ook twee groepen van 3 spelers. Dit Zuiderduin Masters Youth 2013 toernooi heeft geen seeding, maar een open loting waarvoor al 1 naam bekend is;
1. Colin Roelofs  (Ned) (winnaar Mariflex Open 2013)
2. Winnaar Champions League of Darts 2013

De overige vier spelers worden in overleg met de Nederlandse Darts Bond uitgenodigd.
3. wildcard
4. wildcard
5. wildcard
6. wildcard

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Voor meer informatie over het toernooi, deelnemers, bestellen van kaarten of een arrangement kunt u kijken op www.zuiderduinmasters.nl

error: © Prodarts Europe - the Netherlands