WDF/BDO

Het dak van Lakeside ging er bijna vanaf

adams_sf_01Een bloedstollende tweede halve finale kreeg men gisteren, tijdens het BDO Lakeside World Proefessional Darts Championship, voorgeschoteld. Nadat eerder die dag Scott Mitchell in zes sets de Canadees Jeff Smith wist te kloppen zaten de toeschouwers klaar voor de match tussen Glen Durrant en Martin Adams. Durrant had indruk gemaakt in de partijen op weg naar de halve finale en ook Martin Adams wist met ruime cijfers steeds een ronde verder te komen. Routinier Martin Adams, die voor de 22ste keer op rij op het Lakeside podium stond begon de halve finale goed hij won met 3-2 en 3-0 de eerste twee sets en even werd gevreesd dat ook hier een 6-0 eindstand gehaald zou worden want Durrant had de rust in zijn spel nog niet gevonden.

Die kwam vanaf set 3 die met een 35.21 gemiddelde werd gewonnen door Durrant. Set 4 ging zelfs nog beter, hier was het dartgemiddelde van Durrant zelfs 35,79 en bleef Adams puntloos in deze set. Het werd dus een echte partij die die volgende twee sets tegen de darts in gewonnen werden. Eerst pakte Adams een punt in de set die Durrant begon en in set 6 was dit anders om. In set 7 die Glen begon ging bijna het dak van de Lakeside er af. Adams heeft na 8 darts 24 over en mist op het ijzer dubbel 12. Hij was 2 millimeter verwijderd van de extra 9 darts bonus maar verliest daarna die leg en later ook de set van Durrant.

Toch blijft het om en om gaan en staan we na 10 gespeelde sets op 5-5. Durrant heeft het zwaar maar komt toch 2-0 voor in deze set. Helaas voor “Duzza” wordt de druk hem te machtig en laat diverse kansen op de overwinning liggen en begint in leg 5 de tie break waarin de routine van Adams uiteindelijk de doorslag geeft en de beslissende set met 5-3 door Adams gewonnen wordt. Scott Mitchell – Martin Adams is dus de Lakeside 2015 finale die vandaag, zondag 11 januari om 19:00 uur Nederlandse tijd wordt gespeeld.