WDF/BDO

Lisa Ashton “dubbel zo blij” met tweede titel

ashton_kampioen_01In een 4 sets durende finale heeft Lisa Ashton het BDO Lakeside World Professional Ladies Darts Championship 2015 gewonnen van Fallon Sherrock. Een finale op hoog niveau en zeker een affiche voor dames darts.  Lisa Ashton zal zeker aan deze finale terug denken want als haar tegenstander Fallon Sherrock wat trefzekerder was geweest op de dubbels had het wel eens heel anders kunnen aflopen. Lisa Ashton liet keen kans onbenut en strafte het jonge talent keer na keer af daar waar Sherrock het op belangrijke momenten liet afweten.

Zoals al gezegd een wedstrijd op hoog niveau. Samen waren de dames goed voor 10 maal een 180 waarvan Fallon er 6 voor haar rekening nam. In de eerste set heerste Ashton en moest Sherrock nog even aan de druk wennen. Ze verloor die set dan ook met 3-1 tegen de darts in want Fallon was deze set begonnen. Problemen op de dubbels waren de oorzaak dat ze een 2-0 voorsprong in set twee uit handen gaf het werd 3-2 voor Ashton die daarmee 2-0 voor kwam.

Maar in set 3 kreeg Lisa geen poot aan de grond en kwam Fallon met een 3-0 set winst terug naar 2-1. Ook in de vierde set een sterke Sherrock, maar routinier Ashton bleef rustig en sloeg op de juiste momenten toe voor een 3-1 set winst en de 3-1 eindstand. Ashton kreeg voor haar overwinning de fraaie beker uitgereikt door Lakeside eigenaar Bob Potter plus een cheque van £ 12.000,= . Lisa Ashton ontving een cheque van £ 5.000,=