WDF/BDO

Scott Mitchell de nieuwe Lakeside World Professional Darts Champion

mitchell_kampioen_01Het BDO Lakeside World Professional Darts Championship is gespeeld en geëindigd met een bloedstollend spannende finale tussen 3-voudig Lakeside kampioen Martin Adams en Scott Mitchell die voor het eerst in zijn carrière de finale van dit toernooi wist te bereiken. Alle 13 sets werden gespeeld en tot op het laatst kon geen kenner nu aanwijzen wie er met de titel van door zou gaan. De hele partij gaven de heren elkaar geen duimbreed toe en aan het eind van de strijd was het onderling verschil op gemiddelden miniem. Scott had een overall gemiddelde van 30.87  en Martin 30.85. Het enige verschil zat in het vinden van de dubbels daar zat het Martin Adams de hele partij niet echt mee en liep daardoor constant achter de feiten aan.

Een cruciaal moment in de wedstrijd was set 8. In die set kon Scott Mitchell uitlopen naar 5-3 maar nu op zijn beurt had Scott problemen met de dubbel. Vier darts voor dubbel 8 troffen geen doel en snoepte Adams de set af voor 4-4.

Dat zat even tussen de oren van Mitchell die in set 9 gelijk 2-0 achter kwam maar op tijd herstelde en wederom de voorsprong in de partij pakte door de set met 3-2 te winnen. Tot 6-6 bleef het beeld gelijk Scott komt voor en Adams komt terug. In de 12de set mist Scott 1 match dart anders was de partij voorbij geweest nu moest die zenuwslopende 13de set worden gespeeld met in het achterhoofd the sudden death leg. Scott had al voor dit hete vuur gestaan tegen O’Shea en Adams wist het in de halve finale dit net te voorkomen door de tie break van Glen Durrant te winnen.

De spanning steeg ten top en desondanks wist Scott de rust te bewaren en zette met een 158 finish de stand op 1-0 in deze set. Ook de tweede leg ging naar Mitchell voordat Adams iets terug kon doen. In leg vier opende Scott met een 180 en stond na 12 darts op tops Adams had net daarvoor ook een 180 gescoord en wachtte met 37 op de teller op zijn beurt die net meer kwam want met 2 darts werd tops gevonden en was de titel voor Scott een feit.

Iets wat hij nauwelijks besefte en pas na een hint van Adams alle remmen los liet op het podium. Voor alle match statistieken klik hier

error: © Prodarts Europe - the Netherlands