PDC

Grand Slam of Darts, laatste 16 deel 2: update 03

Vanavond staan de laatste 4 wedstrijden van de laatste 16 ronde op het programma. Gisteren hebben we gezien hoe Michael van Gerwen werd geklopt door Ted Hankey en Gary Anderson James Wade een ongenadig pak slaag gaf. Vanavond onder meer een Welsh treffen tussen Mark Webster en Martin Phillips en de openings wedstrijd tussen Paul Nicholson en Steve Beaton. Dit was gelijk al spektakel met natuurlijk Paul Nicholson als ‘de gebeten hond’ voor het publiek.

En toch genoegen van het publiek stond Paul na 8 legs 5-3 achter door een break tegen. Beaton wist dit met de darts te vergroten naar 6-3. Paul met de darts maakte voor de pauze 6-4 maar kwam als herboren uit de break terug op het podium. Hij won 3 legs op rij en kwam voor het eerst 6-7 voor.

Beaton was het 5 legs even helemaal kwijt en kwam 6-9 achter. Dit kon hij terug brengen naar 8-9 maar de 18de leg ging toch, en daar zag het lang niet naar uit, naar de Australiër, Paul Nicholson. Eindstand Beaton – Nicholson, 8 – 10

Mark Webster – Martin Phillips 10 – 8

Een ongelooflijk verloop in deze wedstrijd. Mark Webster loopt in de eerste helft van de partij constant achter de feiten aan. Hij moet iedere keer terug komen vanuit een achterstand. Wordt gedurende de partij enkele malen gebroken door landgenoot Martin Phillips maar ‘Webbie’komt toch iedere keer terug.

Maar bij een 8-5 achterstand een totale ommekeer in de wedstrijd. Martin Phillips die tot dan bijna feilloos zijn dubbels vond wat het helemaal kwijt en voor hij het wist stond hij 8-9 achter. Ook in de 18de leg geen opzienbare worpen meer van Phillips die Mark tops met 2 darts ziet uitgooien en deze bijzonder verlopen partij alsnog verliest.

Phil Taylor – Wes Newton 10 -3

Aan het einde van deze partij had Phil een 3 darts gemiddelde van 112.37 en een finishing percentage van 67%. ‘Ik moet bij Wes ook vanaf het begin scherp zijn’ waren de woorden van Phil, ‘ anders loop je in de begin fase zo achter’ En hij was scherp. In de eerste leg al een break en in de derde de tweede.

De eerste pauze was de stand 4-1 want Wes scoorde in de vijfde leg zijn eerste punt. Van 5-1 werd het 5-2  en 6-3 en daarmee was het voor Wes over die alleen maar mee kon lopen in de sterk gespeelde legs van the Power. Het gemiddelde zegt genoeg over deze partij. 

Adrian Lewis – John Part  10 – 8

Prijs de dag nooit voor het avond is. Deze zegswijze is helemaal van toepassing op de laatste wedstrijd van de avond. Een aanvankelijk gelopen race werd een billenknijp partij aan het eind van de match. Slow starter John Part had in het begin van de match moeite het bord te vinden en stond in no  time 6-1 achter.

Van 6-1 kwam de Canadees terug naar 8-3 maar de 12 leg scoorde Arian 9-3 waarmee hij 1 leg verwijderd was van de overwinning. Maar die kwam voorlopig niet. John kwam op stoom, en Adrian had moeite de laatste de dubbel te vinden en zo was de stand na 17 legs opeens 9-8.

De druk werd nu dus groter voor Adrian en Part rook zijn kans. Die kans kreeg hij niet meer omdat Adrian zich nog een keer kon zetten en met een zucht van opluchting de 18de leg kon winnen voor de 10 – 8  overwinning.

tijd speler 1 vs speler 2 uitslag
20:00 Paul Nicholson Steve Beaton  10 – 8
21:00 Mark Webster Martin Phillips  10 – 8
22:00 Phil Taylor Wes Newton  10 -3
23:00 Adrian Lewis John Part  10 – 8

 

 Foto bij dit artikel (C) Lawrence Lustig PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands