PDC

Kwartfinale Grand Slam of Darts; update match 4

Twee sessies vandaag, een middagsessie en een avond sessie met de kraker Phil Taylor tegen Paul Nicholson als slot van de avond. De middag start met Mark Walsh tegen Ted Hankey. De koele Walsh die nauwelijks emotie toont op het podium tegen de temperamentvolle Count. Ook dat beloofd een mooie wedstrijd te worden. De tweede van de dag tussen Gary Anderson en Terry Jenkins kan wel eens een zeer snel gespeelde partij worden als Anderson weer het niveau haalt als van de week.Mark Webster en Adrian Lewis beginnen de avodn sessie. Een open wedstrijd die alle kanten op kan gaan omdat de vorm van deze twee spelers per dag anders kan zijn. Zagen we van de week nog een superieure Jackpot, Adrian Lewis, die het aan het eind van de match bijna te licht opvatte en bijna de partij verloor. Vandaag zal hij bij de les moeten blijven omdat ook Webbie, Mark Webster per leg van niveau varieert.

Ted Hankey – Mark Walsh 14 – 16

Een heerlijke wedstrijd waarin de spanning in de slotfase ten top steeg. Walsh maakte in het begin van de match met 2 breaks het verschil en liep uit naar een verschil van 6 legs in zijn voordeel. . Vanaf de 16de leg kreeg de match een ander beeld. Hankey nam de match over en krabbelde langzaam terug. Eerst bleef het verschil nog een paar legs 5 maar vanaf  21 werd het verschil per leg kleiner en na de 29ste leg was de stand 14 -15 voor Mark Walsh.

In leg 30 mist Walsh dan de nodige darts voor de match, maar als Hankey dan verzuimt 32 uit te gooien voor 15 – 15 vindt de volgende dart van Walsh dubbel 15 voor een 14 – 16 eindstand.

Gary Anderson – Terry Jenkins 16 – 12

Terry Jenkins komt sterk terug van een 13 – 7 achterstand naar 15 – 12. Anderson was in die periode er niet meer zeker van dat hij de halve finale wel zou halen. Hij was dan ook uitermate opgelucht dat in de 28ste leg de dart de dubbel vond voor een 16 – 12 overwinning.

Mark Webster – Adrian Lewis 5 – 16

Geen enkel antwoord heeft Mark Webster gehad op het werkelijk superieure optreden van Jackpot, Adrian Lewis. In de eerste vier legs nog het idee dat dit wel eens een wedstrijd tot aan de laatste en beslissende leg kon worden, maar daar had Adrian duidelijk geen zin in.

Hij liep weg van 2-3 naar 2-5, 3-6 en 4-13. Oppermachtig was het spel van de jonge darter uit Stoke on Trent die in de 21ste leg in stijl met en 128 finish de eindstand op 5 -16 liet noteren.

Phil Taylor – Paul Nicholson 16 – 7

De start van de wedstrijd begon geweldig voor Paul Nicholson. Met een 180 en een 140 was hij opweg naar een snelle break, het liep echter anders want Taylor gaf een sterk antwoord en won toch de eerste leg. Taylor brak in de tweede en kwam zo 3-0 voor. In de vierde dan het eerste punt voor Nicholson en daar zou hij tot en met de negende leg op staan.

Wat later in de match won Nicholson 4 legs op rij en liep in naar 9-5.  Daarna moest hij weer drie legs wachten voor een punt ( 13-6) .  Taylor was genadeloos en daar waar Paul het liet liggen werd er dan ook direct gebruik van gemaakt. Taylor was weer fenomenaal en maakte de wedstrijd af met een 16 -7 overwinning.

Morgen twee klinkende halve finales, Gary Anderson – Mark Walsh en  Phil Taylor – Adrian Lewis 

tijd speler 1 vs speler 2 uitslag
15:00 Ted Hankey Mark Walsh  14 – 16
16:30 Gary Anderson Terry Jenkins  16 – 12
20:00 Mark Webster Adrian Lewis  5 -16
22:00 Phil Taylor Paul Nicholson  16 – 7

 Foto bij de artikel (C) Lawrence Lustig PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands