WDF/BDO

Gouden randje voor Nederland op tweede dag WDF World Cup

Gisteren, woensdag 28 oktober werden bij de World Cup 2015  het heren single toernooi, dames team toernooi en het jongens en meisjes koppeltoernooi afgewerkt. Balans na deze dag is dat het bijna zeker is dat de jeugd met een klinkend resultaat zal thuiskomen want in de totaal stand na 2 dagen bezetten de Nederlandse heren de 11de plaats en staan de dames gedeeld 12de. De jeugdresultaten worden bij elkaar opgeteld en hebben de jongens en meisjes samen een ranking waar het Nederlandse jeugdteam momenteel de eerste plek inneemt, 9 punten voor op Oosterbuur Duitsland en 28 punten meer dan Engeland op 3.

De jongens en meisjes bereikten gisteren in het koppeltoernooi de halve finales en zijn dus nog volop in de race voor de titel in dit toernooi. In het herensingletoernooi bereikten alleen Richard worldcup_2015_03Veenstra en Wesley Harms de laatste 32. In die ronde verloor Richard van de Griek John Michael en een ronde later ging Wesley onderuit tegen de Amerikaan Larry Butler. Maar Wesley zorgde wel voor een gouden randje voor Nederland. Na een bye in de eerste ronde gooide Wesley in zijn partij tegen de Zweed Markus Korhonen met 177, 180 en 144 uit een ‘perfect leg’ en won uiteindelijk deze partij met 4-0

De Nederlandse dames speelden ijzersterk in de groepsfase van het team round robin toernooi. Ze bleven ongeslagen in de poule met overwinningen op Wales (9-5) Ijsland (9-2) en Rusland (9-5) maar gingen bij de laatste 16 jammerlijk onderuit tegen Denemarken in de allerlaatste leg (8-9)

Voor alle resultaten van de World Cup kunt u terecht op de website van de WDF waar ook dagelijks updates zijn van de wedstrijden.

Het schema voor vandaag is:

Donderdag 29 oktober
12.30 – Lunch
13.30 – Dames singles t/m laatste 8
14.30 – Jeugd mixed koppeltoernooi t/m laatste 8
15.45 – Heren koppel t/m laatste 8
18.45 – Diner
20.15 – Dames teamtoernooi laatste 8
Foto © Nederlandse Darts Bond – NDB 2015

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands