WDF/BDO

Griekse speler gediskwalificeerd tijdens WDF World Cup 2015

Griekse speler John Michael is tijdens de WDF World Cup in Turkije door de World Darts Federation gediskwalificeerd. Er was tegen hem protest aangetekend door de Duitsers die van mening waren dat Michael niet gerechtigd was aan de World Cup deel te nemen. WDF reglement 7.05 lid 6  omschrijft namelijk dan een deelnemer aan de WDF World Cup in het jaar voorafgaande aan het begin van WDF of regionaal toernooi minimaal 65% van zijn of haar internationale single toernooien gespeeld moet hebben in een door de WDF ranking systeem erkend toernooi. georganiseerd door een WDF lidorganisatie.

John Michael die zich geplaatst heeft voor het PDC WK heeft niet aan deze criteria voldaan en werd derhalve door de WDF uit het toernooi gehaald. In antwoord op de beslissing meldde het hele Griekse team zich af.

John Michael zou de halve finale van de heren singles  spelen na winst onder meer op Richard Veenstra bij de laatste 32 en David Concannon bij de laatste 16 en Marko Kantele, laatste 8, maar zijn tegenstander, de Schot Ross Montgomery heeft nu een walk over. Roering dus op het toernooi en een smet op de WDF die toch al weken van tevoren de deelnemers door krijgt maar het recht op deelname niet vooraf staaft op basis van de reglementen.

Maar er werd ook nog gedart. De heren speelden het koppeltoernooi waarin Wesley Harms en Richard Veenstra de halve finale bereikten. Alle halve finale worden vandaag, vrijdag 30 oktober gespeeld en tegenstander voor Wesley en Richard is het koppel Jim Williams en Mark Layton uit Wales. De andere halve finale koppels gaat tussen Ross Montgomery en Alan Soutar tegen Scott Mitchell en Mark McGeeney.

In het jeugdtoernooi werden de mixed koppels gespeeld en Kyana Frauenfelder en Maikel Verberk hebben de halve finale bereikt.  De jeugd doet het goed en staat in het tussen klassement met 21 punten voor op nummer 2 Duitsland. De heren zijn gestegen naar de gedeelde vijfde plaats en mogelijk zit er meer in. De Nederlandse dames staan gedeeld 12de en daar zal weinig verandering meer in komen.

Op de website van de World Darts Federation staan alle uitslagen en ook worden er dagelijks regelmatig updates geplaatst van de in gang zijnde toernooien. Meer informatie klik hier >>

Het programma voor vandaag, vrijdag 30 oktober

Vrijdag 30 oktober
12.30 – Lunch
13.30 – Halve finales dameskoppel
13.30 – Halve finales herenkoppel
13.30 – Halve finales meisjeskoppel
13.30 – Halve finales jongenskoppel
14.30 – Halve finales damessingles
14.30 – Halve finales herensingles
14.30 – Halve finales meisjessingles
14.30 – Halve finales jongenssingles
15.30 – Halve finales dames team
15.30 – Halve finales heren team
15.30 – Halve finales jeugd mixed koppel
17.00 – Meisjes koppelfinale
18.00 – Jongens koppelfinale
18.45 – Diner
20.00 – Dames koppelfinale
21.00 – Jeugd mixed koppelfinale
22.00 – Heren koppelfinale
Foto © Nederlandse Darts Bond – NDB 2015

 

 

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands