WDF/BDO

Magere resultaten op eerste dag World Cup 2015

Geen Nederlanders straks in de finale van het herenteam toernooi, dames koppels, en meisjes singles. Alleen Maikel Verberk kan in het jongens single toernooi de Nederlandse eer hoog houden. Maikel heeft voorlopig de halve finale bereikt en zal aanstaande vrijdag proberen zijn Engelse tegenstander, Chris Gower, te kloppen. Layla Brussel bereikte de kwartfinale van het meisjes single toernooi na winst op Kyana Frauenfelder bij de laatste 16. In de kwartfinale bleek de Russische Veronika Koroleva beter dan Layla en is Nederlandse hoop op een medaille voorbij.

Gisteren werd ook het dameskoppel toernooi gespeeld. Carla Molema en Rilana Erades begonnen het toernooi goed met een klinkende 4-0 overwinning op team Ijsland maar verloren bij de laatste 32 van het Zuid Afrikaanse koppel Johanna Oosthuizen en Tanya Thomas. Het andere Nederlandse koppel Anca Zijlstra en Karin Krappen strandden ook bij de laatste 32. Nadat ze eerste een koppel uit Wales hadden geklopt waren de Noord Ieren een maatje te groot.

De Nederlandse heren, Jeffrey Sparidaans, Danny Noppert, Wesley Harms en Richard Veenstra eindigde in de team round robin tweede in de poule achter Engeland die de Nederlanders met 9-1 hadden geklopt. Bij de laatste 16 troffen de Nederlanders Wales die met 9-3 ook veruit de betere ploeg was. Een magere opbrengst dus op de eerste dag laten we hopen dat dag twee betere resultaten oplevert.

Het schema voor donderdag 28 oktober:

Donderdag 29 oktober
12.30 – Lunch
13.30 – Dames singles t/m laatste 8
14.30 – Jeugd mixkoppeltoernooi t/m laatste 8
15.45 – Heren koppel t/m laatste 8
18.45 – Diner
20.15 – Dames teamtoernooi laatste 8
Voor een overzicht van alle uitslagen en de huidige stand kunt u terecht op de site van de World Darts Federation
Foto © Nederlandse Darts Bond – NDB 2015

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands