WDF/BDO

Geert De Vos en Lisa Ashton de nieuwe BDO World Trophy 2015 kampioenen

wdt2015_winnaars_01De 24 jarige Schagenaar Jeffrey de Graaf moest gisteren na afloop van de herenfinale van het BDO World Trophy dartstoernooi een wel zeer bittere pil slikken. Hij verloor namelijk in de 19de en beslissende set de partij aan de Belg Geert De Vos die de hele partij achter had gestaan. Jeffrey had een flitsende start en stond na 3 legs al 3-0 voor maat daarna kwam De Vos terug naar 3-2. Buiten de eerste leg van Jeffrey die met een dartgemiddelde van 100.20 werd gewonnen wat het nog echt hoogstaande partij en was te merken dat de zenuwen beiden door de keel gierden. Zowel Jeffrey als Geert hadden nog nooit een heel groot toernooi gewonnen en waren er nu dus heel dichtbij.

Na de 3-2 stand gingen twee legs om en om daarna won Jeffrey weer 3 legs op rij en gezien het beeld van de match tot dan was aanspraak op een titel nu wel heel dichtbij. Maar buiten het weer is wdt2015_runnerup_01niets zo onvoorspelbaar als darts en na twee legs om en om en een 8-4 stand draaide de match 180 graden om. Geert De Vos heerste in 4 legs en kwam na 16 gespeelde legs op 8-8 gelijk. Dit was Jeffrey wel vaker gebeurd dit toernooi en won dan toch de beslissende leg en dat beeld werd aardig bevestigd omdat de 17de leg in 15 darts met een 68 finish door Jeffrey gewonnen werd.

Geert gaf zich echter niet gewonnen en kwam weer op gelijke hoogte om er een beslissende 19de leg uit te slepen. Een leg die De Vos zelf begon en met dit voordeel kreeg hij als eerste de kans de leg uit te gooien met 106 op de teller. Jeffrey stond op dat moment op 124 maar die kans kreeg hij niet want Geert gooide de 106 uit tot grote ontgoocheling van Jeffrey.

Geert dus de opvolger van Wilson en voor hem was het zijn eerste major titel in zijn loopbaan.

Even ervoor had Lisa Ashton de damesfinale gewonnen van titelverdedigster Anastasia Dobromyslova. Dit jaar werden de rollen omgedraaid want Ashton, regerend Lakeside World Pro Ladies Champion, werd vorig jaar met 9-7 verslagen door de Russische. Anastasia  won de eerste en de derde leg voor een 2-1 voorsprong maar verloor daarna 5 legs op rij aan Ashton die net zoals in de andere partijen dit weekeinde weer zeer sterk spel liet zien.

Toch werd die laatste dubbel voor de altijd zo rustig spelende Ashton een moeilijke en Anastasia putte daar moed uit en kwam naar 6-5 terug. In leg 12 vond Lisa dan eindelijk de 20 finish die ze nodig had voor de titel.

Voor alle  uitslagen van de finaledag ( vanaf de kwartfinale heren en halve finale dames ) klik hier

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands