WDF/BDO

BDO World Trophy finale dag – update de Graaf zakt door zijn hoeven, De Vos pakt de titel

wdt2015_deprez_01Zaterdag 28 februari werd en bijzondere dag. Een dag die zeker Belg Stefaan Deprez niet vergeten zal want hij versloeg op indrukwekkende wijze Zuiderduin Masters kampioen Jamie Hughes en plaatste zich voor de kwartfinale van het toernooi. Ook Amerikaan Jim Widmayer kreeg last van een ontketende Belg, Geert De Vos, die de Amerikaan met een white wash het podium af speelde. Verder knappe prestaties van Jeffrey de Graaf die Winmau World Master Martin Phillips wist te kloppen. Jeffrey begon goed en kwam 3-1 voor maar moest tot het uiterste gaan om uiteindelijk leg 13, de beslissende leg te pakken voor een plaats in de kwartfinale.

Ook Wesley Harms leverde een knap staaltje darts af. Sparkey speelde tegen Darryl Fitton die in de eerste ronde al een sterke indruk achterliet. Ook in deze partij begon Fitton sterk en kwam zelfs 4-1 voor maar liet zich toch de kaas van het brood eten door Wesley die uiteindelijk de partij met 7-6 won.

Welshman Wayne Warren zorgde ook voor een verrassing. Hij klopte de regerend Lakeside World Pro champion, Scott Mitchell met 7-2 en treft nu Canadees Jeff Smith in de kwartfinale. Smith maakte een eind aan alle titel aspiraties van Sam Hewson die in de eerste ronde nog Ted Hankey klopte.  Enige overgebleven Nederlandse dame in het toernooi, Aileen de Graaf verloor met 5-3 van Fallon Sherrock. Alle uitslagen uit de tweede ronde vind u hier.

Het toernooi start vandaag om 16:30 uur Nederlandse tijd en in de tweede partij komt Stefaan Deprez in actie tegen Jeffrey de Graaf. De partij het tweede België tegen Nederland treffen, Geert De Vos tegen Wesley Harms. Gedurende de dag zullen we de uitslagen verwerken op deze pagina.

HEREN KWARTFINALE

 Laatste 8   World Trophy    
Pos  Player   Player   score
1 Wayne Warren Jeff Smith 7 8
2 Stefaan Deprez (13) Jeffrey De Graaf 5 8
3 Geert De Vos (7) Wesley Harms 8 5
4 Mark McGeeney (3) Glen Durrant 8 4
 Halve finale        
Pos  Player   Player   score
1 Jeff Smith (13) Jeffrey De Graaf 7 9
2 Geert De Vos Mark McGeeney 9 8
 Finale        
Pos  Player   Player   score
1 (13) Jeffrey De Graaf Geert De Vos 9 10

DAMES HALVE FINALE

 Halve finale   World Trophy    
Pos  Player   Player   score
1 (1) A. Dobromyslova (4) Fallon Sherrock 6 3
2 (3) Lisa Ashton (2) Deta Hedman 6 3
 Finale        
Pos  Player   Player   score
1 (1) A. Dobromyslova (3) Lisa Ashton 5 7

 

Foto © BDO Events Engeland – 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands