WDF/BDO

Derde dag BDO Trophy; Glen Durrant maak kwartfinale veld compleet

wdt2015_hughes_01Vandaag gaan 16 heren en 8 dames verder op de derde dag van de BDO World Trophy in Manchester. Gisteren werden de laatste 12 wedstrijden afgewerkt waarin we onder meer Jamie Hughes met 6-0 zagen winnen van de Japanner Hiroaki Shimizu. Onder de indruk was iedereen van het spel van Jeffrey de Graaf die Australiër Eddy Sims met een white wash van het podium af stuurde. Ook Aileen de Graaf speelde een sterke partij tegen Ann Louise Peters die de harten van het  publiek had gestolen met haar vrolijke opkomst. Een misser op een dubbel bezorgde de Deense nog een punt maar dit werd de leg erna direct gecorrigeerd en plaatste Aileen zich met 4-1 bij de laatste 8.

Anastasia Dobromyslova won met de hakken over de sloot van Casey Gallagher. De Russische wist een 3-1 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning. Voor Willem Mandigers en Anneke Kuijten is het doek gevallen. Anneke zal een nachtmerrie hebben gehad van de zesde leg waarin ze gelijk kon maken (3-3) maar de dubbel niet vond en Zoe Jones met 4-2 doorging. Willem speelde goed tegen Welshman Martin Phillips maar was zo af en toe ongelukkig met het vinden van de goede vlakken en daardoor verloor hij jammerlijk met 6-3. Darryl Fitton maakte ook een sterke indruk. The Dazzler won met een gemiddelde van 32.14 per pijl van Ritchie Edhouse. (Voor alle uitslagen van de eerste ronde klik hier)

Eind van de middag (17:30 uur) gaat het toernooi verder en in de tweede partij van de dag komt Aileen de Graaf in actie tegen Fallon Sherrock. Vanavond rond 22:10 speelt Jeffrey de Graaf tegen Martin Phillips en om middernacht mag Wesley Harms het podium op voor zijn partij tegen Darryl Fitton.

Hieronder de sheets volgens loting waarin gedurende de avond de uitslagen worden verwerkt.

HEREN:

 Laatste 16   World Trophy    
Pos  Player   Player  score
1 (1) Scott Mitchell Wayne Warren 2 7
2 Sam Hewson Jeff Smith 3 7
3 Stefaan Deprez (5) Jamie Hughes 7 4
4 (13) Jeffrey De Graaf (4) Martin Phillips 7 6
5 Geert De Vos Jim Widmayer 7 0
6 (10) Darryl Fitton (7) Wesley Harms 6 7
7 Mark McGeeney (6) Gary Robson 7 3
8 (14) Pip Blackwell (3) Glen Durrant 4 7

 

DAMES:

 Laatste 8   World Trophy    
Pos  Player   Player  score
1 (1) A. Dobromyslova Rhian Griffiths 5 3
2 (5) Aileen De Graaf (4) Fallon Sherrock 3 5
3 (3) Lisa Ashton (6) Zoe Jones 5 0
4 (7) Rachel Brooks (2) Deta Hedman 3 5

Foto (C) BDO Events Engeland – 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands