PDC

Kan Raymond morgen Kim Huybrechts een keer kloppen

barney_prem_2015_01Morgen, donderdag 5 maart strijkt de PDC Betway Premier League neer in de Westpoint Arena in Exeter. Opnieuw gaan de spelers de strijd aan in een volledig uitverkochte zaal en gaan in de eerste partij van de avond Raymond van Barneveld aan het werk zien tegen Kim Huybrechts. Kan Raymond vanavond opnieuw de volle winst halen? Vorige week won Raymond zijn allereerste partij in deze Premier League maar speelt donderdagavond tegen Kim waarvan hij nog nooit gewonnen heeft bij major toernooien. Zes keer stonden de mannen tegenover elkaar en zes keer won Kim de partij. Mocht het Kim lukken ook de zevende ontmoeting te winnen dan wordt dit voor Kim de eerste winstpartij in de Premier League.

De nummers 4 en 5 van deze competitie, Phil Taylor en James Wade komen de tweede partij in actie gevolgd door Adrian Lewis tegen hekkensluiter op dit moment Stephen Bunting. Peter Wright die afgelopen week er nog verrassend een gelijkspel uit wist te slepen tegen Phil Taylor speelt nu tegen Michael van Gerwen die in Belfast bijna punten verspeelde tegen Adrian Lewis maar op het nippertje er een gelijkspel uit wist te halen.

De nummers 2 en 3 van deze competitie, Dave Chisnall en Gary Anderson sluiten de avond af. Beiden wonnen vorige week overtuigend en het verschil onderling is slechts 1 punt. Wordt het morgen plaats verwisselen als Anderson wint,blijft het onveranderd of maakt Chisnall het verschil groter?

Hieronder de stand na 4 weken. Alhoewel van Gerwen en Chisnall even veel punten hebben staat Michael op de eerste plaats. Michael heeft meer legs tegen de darts in gewonnen hetgeen goed is voor de eerste plek.

Stand Premier League week 04
Speler   gesp winst gelijk verlies saldo Pnt
Michael v Gerwen 4 3 1 0 11 7
Dave Chisnall 4 3 1 0 11 7
Gary Anderson 4 3 0 1 8 6
Phil Taylor 4 2 1 1 9 5
James Wade 4 1 2 1 2 4
Adrian Lewis 4 1 2 1 1 4
Raymond v Barneveld 4 1 1 2 -5 3
Peter Wright 4 0 2 2 -12 2
Kim Huybrechts 4 0 1 3 -12 1
Stephen Bunting 4 0 1 3 -13 1

 

Volgorde van spelen in Exeter:

Week 5   Exeter    
Pos  Player   Player  score
1 Raymond van Barneveld Kim Huybrechts
2 James Wade Phil Taylor
3 Adrian Lewis Stephen Bunting
4 Peter Wright Michael van Gerwen
5 Dave Chisnall Gary Anderson

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands