WDF/BDO

Geen eerste ronde op Lakeside voor Willem Mandigers

mandigers_01Het is Eindhovenaar Willem Mandigers niet gelukt zich te plaatsen voor de eerste ronde van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship. Willem die aan het eind van de middag de laatste partij van de middagsessie speelde tegen de Zweed Daniel Larsson vergooide zijn kansen voornamelijk door het missen van de dubbels en niet constant zijn in zijn scores. Na een 1-0 achterstand leek het in set twee of Willem alle schroom van zich af had geworpen en won deze set op vrij gemakkelijk met 3-1. In die set gooide Mandigers de eerste 180 van de partij in totaal gooide hij er 3 tijdens deze wedstrijd.

Maar vanaf set 3 viel Willem weer terug in het patroon van de eerste set en gingen beide set met 3-1 naar de Zweed die in de eerste ronde nu de sportieve strijd aangaat tegen Alan Norris.

In de eerste partij keek Amerikaan Jim Widmayer lelijk op zijn neus toen hij na twee sets al 2-0 achterstond op Lakeside debutant, de 20 jarige Rhys Hayden Met 3-1 en 3-2 won dit jonge Engelse talent deze sets waarvan in de vijfde leg van set twee met een fraaie 124 finish.

Maar daarna zakte het niveau van Hayden en won Widmayer twee sets op rij met 3-0. Hayden leek in het begin van de vijfde set weer enigszins de vorm terug te hebben maar die opleving duurde maar 1 leg voor 1-1 in deze set. Daarna controleerde Widmayer de partij en won uiteindelijk met 3-1 de laatste set voor een plaats in de eerste ronde tegen Rich Hofstra.

Maar de klapper van de dag werd geleverd door de Zweed Peter Sajwani. In de tweede partij van de dag speelde hij tegen de als 1ste geplaatste James Wilson die beestachtig goed begon. 3 maal een 180 in de set 3 maal een 140 een tonnetje en een hoogste uitgooi van 81 waren goed voor een 3-0 overwinning in deze set met een dartgemiddelde van 36.66 per dart.

Een gelopen race zou je denken maar wonder boven wonder kon Wilson bijna geen dubbel meer vinden. Nog wel in set twee die met 3-2 naar Sajwani ging maar in set 3 en vier geen enkele dubbel meer en won de Zweed die met dit beeld sterker ging spelen met 3-0 beide sets en daarmee was de als eerste geplaatste Wilson uitgeschakeld. Sensatie alom want ook James Wilson was zwaar favoriet voor de titel.

Vanavond komen nog 3 Nederlandse spelers in actie waarvan 1 partij een Nederland – België is want Remco van Eijden en Geert De Vos zijn door loting aan elkaar gekoppeld.