WDF/BDO

Vier Nederlanders vandaag in actie op Lakeside

publiek_01Nog 16 wedstrijden te gaan en dan zitten de voorrondes en de eerste ronde van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship 2015 er op. Ook vandaag twee sessies, een middag en avond sessie waarin de Lage Landen sterk vertegenwoordigd zijn. Er komen namelijk vier Nederlander in actie en onze Zuiderbuur Geert De Vos.  Vanmiddag al mag Willem Mandigers proberen zich te plaatsen voor de eerste ronde. Dit zal dan gaan ten koste van de Zweed Daniel Larsson die zijn tegenstander is. Willem speelt de laatste match van de middag. Jeffrey de Graaf opent de avondsessie en zal de handen vol hebben aan Brian Dawson.

Dawson plaatste zich via het Lakeside play off toernooi en klopte in de voorronde de Japanner Asada. In de derde match van de avond dan de “clash tussen de Lage Landen” Remco van Eijden en Geert De Vos spelen dan tegen elkaar voor een plek bij de laatste 16. Voor beide spelers geldt alles uit de kast anders is het toernooi voorbij. De avond wordt afgesloten door Michel van der Horst in zijn tweede optreden op dit podium.

Michel die met de hakken over de sloot de voorronde won speelt tegen de regerend Zuiderduin Masters kampioen Jamie Hughes, volgens insiders een grote kanshebber voor de titel dit jaar. Laten we als Nederlanders hopen dat Michel sterk genoeg is om hier een stokje voor te steken.

De indeling voor vandaag:

Maandagmiddag  5 januari 2015 –  aanvang 14:00 uur

Jim Widmayer  –  Rhys Hayden (voorronde)

James Wilson  – Peter Sajwani

Willem Mandigers  – Daniel Larsson (voorronde)

 

Maandagavond  5 januari 2015 –  aanvang 19:00 uur

Jeffrey de Graaf   –  Brian Dawson

Rachel Brooks  –  Casey Gallagher (damestoernooi)

Remco van Eijden  – Geert De Vos

Jamie Hughes  –  Michel van der Horst

error: © Prodarts Europe - the Netherlands