WDF/BDO

Vier Nederlanders sneuvelen op 1 dag op Lakeside

hughes_01Een echte “blauwe maandag”. Vier Nederlanders kwamen vandaag in actie op het BDO Lakeside World Professional Darts Championship. Vanmiddag Willem Mandigers om zich te plaatsen voor de eerste ronde hetgeen hem niet is gelukt en vanavond in de tweede sessie nog eens 3 Nederlandse spelers. Eerst speelde Jeffrey de Graaf tegen Brian Dawson die zich via de voorronde had geplaatst voor deze ronde. Voor Jeffrey de Graaf een partij om zeer snel te vergeten want in de in totaal 3 gespeelde sets won hij slechts 2 legs. Het liep voor geen meter wat ook al blijkt uit zijn gemiddelde van 24.63 per pijl.

De damespartij tussen de 18 jarige debutant Casey Gallagher en routinierRachel Brooks eindigde in een 2-0 overwinning voor Rachel Brooks. Er had meer ingezeten voor Casey maar op de belangrijke momenten was voor haar de druk op dit grote podium net even te veel en verloor ze beide sets met 3-2.

In de tweede partij alle Nederlandse hoop gevestigd op Remco van Eijden die tegen Zuiderbuur Geert De Vos in actie kwam. Maar alle hoop werd door de Belg al snel van tafel geveegd. Geert speelde sterk en zonder vrees en won al snel de eerste set met 3-0. Hij was dichtbij 2-0 in de tweede set maar met enkele fraaie finishes van Remco, 96, 80 en 84 snoepte hij deze set van De Vos af maar na de korte pauze ging Geert verder waar hij was gebleven en speelde kalm en zelfverzekerd naar de overwinning. Set 3 en set 4 won hij met 3-2 en is door naar de laatste 16.

Zuiderduin Masters kampioen, Jamie Hughes speelde in de laatste partij van de avond tegen Michel van der Horst die via de voorronde zich voor deze partij had geplaatst. En Michel begon sterk aan de partij en maakte het Hughes in de eerste set al moeilijk. Hij kreeg een kans de eerste set te pakken maar vindt de dubbel niet en zo komt Hughes 1-0 voor. Maar Michel zet dat ‘slippertje’ recht in set twee die hij met 3-1 wint maar kan dit niveau niet door trekken in de volgende twee sets,

Teveel mindere scores en veel darts mis op de dubbel zetten Jamie Hughes in het zadel voor de rit naar de volgende ronde. Hij wint dan ook twee sets op rij waarbij Michel in de vierde set nog hard tegenstribbelde maar toch met 3-2 deze set aan Hughes moet laten en dus op koers blijft voor de titel waarvoor hij door insider getipt wordt.

Uitslagen van vanavond:

Jeffrey de Graaf   –  Brian Dawson   0 – 3

Rachel Brooks  –  Casey Gallagher (damestoernooi)   2 – 0

Remco van Eijden  – Geert De Vos   1 – 3

Jamie Hughes  –  Michel van der Horst    3 – 1

 

Foto (C)  Evert Zomer 2015

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands