PDC

Gary Anderson en Michael van Gerwen twee maal in actie

anderson_cardiff_01Donderdag 23 april wordt de hoofdstad van Wales, Cardiff ,door het PDC Betway Premier League circus aangedaan voor de twaalfde speelweek van deze competitie. De avond waarop de Schot, Gary Anderson, twee keer in actie komt in de eerste partij tegen Stephen Bunting laatste op de ranglijst. En in de laatste partij van de avond in Cardiff tegen Michael van Gerwen die ook twee keer keer het podium mag bestijgen. Michael, lijstaanvoerder van de Premier League, verloor vorige week voor het eerst in deze competitie van Raymond van Barneveld en zal nu in de tweede partij van de avond eerst James Wade van het lijf moeten houden. Wade heeft net als Taylor, Lewis van Barneveld en Bunting nog steeds kans op een plek bij de laatste 4 maar dan mogen ze geen steken meer vallen.

Raymond speelt in de derde partij tegen Dave Chisnall die vorige week tegen Taylor zijn vorm helemaal kwijt was. Dat kan een opsteker zijn voor Barney die volgende week twee keer aanbod komt. Lewis de laatste 3 partijen ongeslagen speelt tegen zijn leermeester Phil Taylor die vorige week weer veel van zijn oude niveau liet zien tegen Chisnall maar in de tweede partij van de avond een cadeautje weg gaf door een ruime voorsprong weg te geven en uiteindelijk gelijk te spelen tegen Bunting.

Tot slot dan de match Anderson tegen van Gerwen waarmee beiden op Lewis en van Barneveld na dan een gelijk aantal wedstrijden heeft gespeeld. Hoe zal de stand er na donderdagavond uitzien met dan nog twee ronden te gaan?

De indeling van donderdag 23 april

Week 12   Cardiff    
Pos  Player   Player  score
1 Stephen Bunting Gary Anderson
2 James Wade Michael van Gerwen
3 Raymond van Barneveld Dave Chisnall
4 Phil Taylor Adrian Lewis
5 Gary Anderson Michael van Gerwen

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands