PDC

Gaat ‘Barney’ het toch doen?

barney_cardiff_01Op ‘decission night’ waren er geen mensen die nog geld dorsten te zetten op een mogelijke play off plek voor Raymond van Barneveld. Raymond die op 2 april met de hakken over de sloot zich bij de laatste 8 van de Betway Premier League voegde was door velen al opgegeven en werd er al druk gespeculeerd over het feit dat hij de eerste Premier League titelverdediger werd die zou worden uitgeschakeld voor de play off. Maar na donderdagavond in Cardiff, hoofdstad van  Wales ziet dat plaatje er in eens heel anders uit. Met 1 wedstrijd minder gespeeld staat hij door 3 overwinningen op rij opeens 2 punten achter nummer 4, Phil Taylor en is alles nog mogelijk. Chapeau weer voor Raymond die gisteren weer op weergaloze wijze de partij tegen Dave Chisnall wist te winnen.

Hij leek kansloos tegen een in de beginfase veel betere Chisnall. Dave Chisnall brak Raymond al gelijk in de eerste leg en met behoud van zijn eigen leg werd er een gat van twee legs geslagen. Dit bleef zo tot en met leg 6 staan voordat de wedstrijd een ander beeld kreeg. Raymond nam de controle over de partij over en twee legs later met een break in leg 8 stonden ze weeg gelijk, 4-4. Chisnall breekt echter gelijk weer terug voor 5-4 en kan met behoud van zijn eigen leg er dan minimaal een gelijkspel uit slepen.

Maar een fraaie 132 finish in leg 10 zet Raymond weer naast Chisnall die in deze leg klaar stond voor 36 uit te gooien. Chisnall krijgt nog 1 kans op dubbel 12 om Raymond die inmiddels leg 11 had gewonnen een punt af te snoepen maar mist deze en dan vindt Raymond 90 met de derde dart op de bull voor de volle winst.

Lijstaanvoerder van de Premier League, Michael van Gerwen kwam in Cardiff twee keer op het podium. In de eerste wedstrijd tegen James Wade die een white wash kreeg aangemeten van een ontketende van Gerwen. Michael noteerde in deze partij het hoogste seizoen gemiddelde van 116.90 en had een uitgooi percentage van 78%. Maar in de tweede partij liep hij stuk op Gary Anderson die hem de tweede nederlaag van deze competitie bezorgde.

Opmerkelijk want Anderson die ook twee maal spelen moest speelde ronduit slecht in de openingspartij tegen Stephen Bunting. Slechts 14% op de dubbel voor zijn enige punt in deze match en een gemiddelde van 82.98 waren ver onder de maat en gezien de wedstrijd van Michael daarna werd ook hier aan een white wash gedacht. Bunting speelde sterk en leit geen kans onbenut voor een klinkende 7-1 overwinning.

Maar een heel andere Anderson in de partij tegen Michael. Anderson raakte weer alles haalde een 105.94 gemiddelde met een finish percentage van 54% en een hoogste uitgooi van 130. Zes legs lang kon van Gerwen in dit dartsgeweld mee lopen maar daarna maakte de Schot het verschil en liep naar 5-3 uit die twee legs verschil gaf hij niet meer uit handen en maakte in leg 12 de klus af en won Anderson met 7-5

De derde partij van de avond ging tussen de meester en zijn leerling, Phil Taylor tegen Adrian Lewis. Een partij die gelijk opging maar Lewis een paar kostbare missers heeft gehad. Tot leg 8 liep Adrian constant achter Taylor aan maar als Taylor in leg 9 tops mist komt Lewis met een break voor het eerste voor. Hij houdt dan zijn eigen leg en weet zich in ieder geval verzekerd van een punt.  Maar in de volgende twee legs mist Lewis zijn kansen en sleept Taylor er een gelijk spel uit waar hij achteraf heel erg blij mee was.

Uitslagen van donderdag 23 april

Week 12   Cardiff    
Pos  Player   Player  score
1 Stephen Bunting Gary Anderson 7 1
2 James Wade Michael van Gerwen 0 7
3 Raymond van Barneveld Dave Chisnall 7 5
4 Phil Taylor Adrian Lewis 6 6
5 Gary Anderson Michael van Gerwen 7 5

 

Stand na 12 weken:

Stand Premier League week 12
Speler   gesp winst gelijk verlies saldo Pnt
Michael v Gerwen 13 9 2 2 29 20
Dave Chisnall 13 8 1 4 21 17
Gary Anderson 13 7 2 3 6 16
Phil Taylor 13 5 3 3 3 13
Raymond v Barneveld 12 5 2 5 -2 12
Adrian Lewis 12 4 4 4 -3 12
Stephen Bunting 13 3 3 4 -9 10
James Wade 13 3 4 6 -11 10

 

Foto © Lawrence Lustig –  PDC 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands