WDF/BDO

Europe Cup 2016 in hotel Zuiderduin

ek-zuiderduin_01In 2016 zal het Europees kampioenschap darts voor dames en heren in Nederland plaatsvinden! Vijf dagen lang staat darts in de spotlights. Van 20 t/m 24 september 2016 zal Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee het toneel zijn van dit internationale toptoernooi. “Nadat de internationale dartsbond (WDF) het bid van de Nederlandse Darts Bond (NDB) had omarmd, zijn wij direct op zoek gegaan naar een geschikte locatie. De NDB is erg blij met Hotel Zuiderduin als locatiepartner. Het is een locatie die bekend is met de dartsport en populair is bij de darters en haar publiek. We hebben afgesproken de handen ineen te slaan en een mooi EK te organiseren”, aldus Sijmon Timmers, voorzitter van de NDB.
De laatste keer dat het Europese kampioenschap darts op vaderlandse bodem werd gespeeld was in 2000. Daarna kregen we de eer om de World Cup in 2007, de Six Nations Cup in 2013 en meerdere Europese kampioenschappen voor de jeugd te organiseren. Volgend jaar zal er dus opnieuw een prachtig internationaal toernooi neerstrijken in Nederland.

Het Europese kampioenschap darts belooft een spektakel te worden met fantastische wedstrijden en biedt de dartsfans een unieke kans om het Nederlands team te zien strijden tegen andere Europese toppers. In Egmond aan Zee worden meer dan 30 landen verwacht die allemaal een gooi zullen doen naar de felbegeerde Europese titel.

De WDF Europe Cup kent een prachtige historie. Zo won John Lowe in 1978 als eerste het singlestoernooi, maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor, Trina Gulliver, Martin Adams en Mark Webster zien we terug op de lijst van singlewinnaars. Bekendste Nederlandse winnaars zijn Raymond van Barneveld, Co Stompé en Francis Hoenselaar (drievoudig singleskampioene). Zowel de heren als dames zijn in de historie van de WDF Europe Cup driemaal overall kampioen geworden

Meer informatie over het EK in 2016 zal spoedig online komen op: www.europecupdarts2016.com

error: © Prodarts Europe - the Netherlands