PDC

Eindelijk weer een jackpot voor Adrian Lewis

ECFinal3_01Adrian Lewis is terug en hoe! Gisteren heeft Jackpot in het Duitse Mülheim op zeer indrukwekkende wijze het Partypoker.net European Championship toernooi gewonnen. Op de finaledag werd ’s middags gestart met de kwartfinale en in deze ronde al werd het publiek getrakteerd op spannende wedstrijden. In de eerste wedstrijd al won Ronny Huybrechts de 19de en beslissende leg van de Schot Robert Thornton en ook de partij erna werd er dartsspektakel van de bovenste plank geleverd. Jamie Caven stond in zijn wedstrijd tegen Simon Whitlock met 9-3 voor, 1 leg van de winst verwijderd, maar ging er toch af met een 10-9 nederlaag. Wachtend voor een mogelijke 56 finish gooit Whitlock 146 uit in de beslissende leg. Jelle Klaasen wordt met  10-7 geklopt door Michael van Gerwen en  Andy Hamilton krijgt geen poot aan de grond bij Adrian Lewis, 3-10.

In die partij was al duidelijk dat Lewis terug was op niveau en ter onderstreping van deze constatering won Adrian na een weergaloze match tegen Michael van Gerwen tegen de verwachting in de halve finale met 8-11. Ronny Huybrechts strandde helaas in de halve finale op Simon Whitlock, maar deze vriendelijke Belg heeft de harten gestolen van het dartpubliek dat hem roemt om zijn bescheiden interviews. . Gaan de Huybrechtsjes de PDC dartwereld veroveren?

In de finale denderde Adrian Lewis vrolijk verder met goede scores, aardige finishes en dat alles met dat voor hem zo karakteristieke nonchalante manier van gooien. Simon kon alleen maar meespelen en daar waar hem de kans geboden werd zijn puntje pakken. Het werden 6 puntjes tegen 11 voor Lewis die na een lang seizoen van vorm verlies weer terug is op niveau. Dit beloofd wat voor de komende Mtachplay in Blackpool.

Hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinale

   Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Ronny Huybrechts Robert Thornton 10 9
2 Simon Whitlock (5) Jamie Caven 10 9
3 Michael van Gerwen (2) Jelle Klaasen 10 7
4 Andy Hamilton (6) Adrian Lewis (3) 3 10
 Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Ronny Huybrechts Simon Whitlock (5) 7 11
2 Michael van Gerwen (2) Adrian Lewis (3) 8 11
   Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Simon Whitlock (5) Adrian Lewis (3) 6 11

 

Foto bij dit verslag (C) Carsten Arlt – PDC Europe

error: © Prodarts Europe - the Netherlands