WDF/BDO

Nederlands jongensteam niet te stoppen en winnen 4 keer goud

ekjongens_01De vier jongens die het Nederlands team vormen dat deelneemt aan het EK voor de jeugd in Hongarije heeft alles wat er te  winnen viel in hun toernooi opgestreken. Oppermachtig waren ze en keren terug in Nederland met 4 gouden plakken om de nek. Quin Wester, die er zelf 4 om de nek gehangen kreeg won met overmacht de jongens singles finale van de Deen Casper Rasmussen, 3-0 in sets, en samen met Colin Roelofs klopte hij de Ierse jongens in de koppelfinale met 4-1. Ook was Quin met Colin, Berry van Peer en Kevin Doets in de finale jongens teams succesvol. Tegenstander in de finale, de Duitse jongens werden met 9-4 geklopt en was dit de derde gouden plak. Door de resultaten werd het Nederlandse jeugdteam  met afstand het beste team in het overall klassement en dat was dan de vierde gouden plak.

Voor Quin kwam er nog een klein feestelijk tintje bij omdat hij daarmee de vierde Nederlandse jeugdspeler is die alle vier de titels heeft gewonnen. De Nederlandse meisjes moesten genoegen nemen met twee bronzen plakken. Een schitterende prestatie temeer omdat Kyana Frauenfelder met haar 9 jaar de jongste deelneemster is die in de geschiedenis van het EK voor de jeugd een medaille omgehangen kreeg.  De Nederlandse meisjes ontvingen brons voor de gedeeld derde plaats in het koppeltoernooi en voor de derde plaats in het overall klassement. Het Nederlandse team en begeleiders kan dus terug zien op een geslaagd toernooi.

In het meisjes toernooi heersten de Engelse meisjes Natasha Eaves en Casey Gallagher. Samen wonnen zij het koppeltoernooi en Casey klopte in de meisjes singles finale de Duitse Anna-Maria Schulze met 4-0. Met deze twee resultaten werd door de Engelse meisjes ook het overall landenklassement voor meisjes.

Foto’s  bij dit verhaal (C) Evert Zomer – www.evertzomer.nl

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands