PDC

Eerste kwartfinale partijen World Matchplay; update Gurney en Wright naar halve finale

Na de partijen van gisterenavond, de laatste 4 voor een plaats in de kwartfinale vanavond de eerste twee kwartfinale wedstrijden. In het deelnemersveld van de kwartfinale toch een paar verrassingen. Zo had niemand gerekend op Daryl Gurney die dinsdag nummer 2 van de PDC , Gary Anderson uitschakelde en gisteren nog na een prachtige wedstrijd Alan Norris die ten koste van Dave Chisnall de laatste 8 bereikte.

Raymond van Barneveld, die gisteren ook in actie kwam ging keihard onder uit tegen Phil Taylor en van Gerwen die de avond afsloot won op z’n sloffen van Whitlock en komt nu vrijdagavond Phil Taylor tegen in de kwartfinale.

Maar vanavond eerst Daryl Gurney tegen Mensur Suljovic  en daarna Darren Webster tegen Peter Wright.

Gaat Gurney opnieuw stunten tegen Suljovic? En kan Webster op tegen Peter Wright die in vorm schijnt te steken.

Gespeeld wordt best of 31 legs met een tie break bij een 15 – 15 stand.

Uitslagen:

Daryl Gurney – Mensur Suljovic  16 – 13

Na een lange gelijk opgaande strijd kon Daryl Gurney in de slotfase van de wedstrijd het verschil maken en bereikte met een 16-13 overwinning voor het eerst in zijn carrière de halve finale van dit toernooi

Darren Webster – Peter Wright  12 – 16

Wright nam een 2-0 voorsprong maar Webster vocht zich terug en daarna ging de partij lange tijd gelijk op. Maar Webster wist verschil te maken en stond uiteindelijk 11-9 voor. Wright kwam echter terug en liep uit naar 15-11 en twee legs verder maakte hij 16-12 en kan zich opmaken voor een halve finale tegen Daryl Gurney.

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands