PDC

BetVictor World Matchplay hoogspanningsavond; Taylor ongenaakbaar

Vanavond, vrijdag 28 juli, de laatste twee wedstrijden in de kwartfinale van de BetVictor World Matchplay in de Winter Gardens Blackpool. Gisteren werden de eerste twee gespeeld met toch nog een verrassende uitslag in de eerste match tussen Mensur Suljovic en Daryl Gurney. Gurney wist in de slotfase van de wedstrijd te profiteren van een wat mindere fase van de Oostenrijker en won uiteindelijk de match met 16-13.

En dat had menig kenner toch niet voorspeld. Super prestatie dus van de Noord Ier die nu in de halve finale tegen Peter Wright moet spelen. Wright had in zijn kwartfinale wedstrijd het niet makkelijk tegen Darren Webster. Maar dat was aan hem zelf te wijten want het spel van Wright was niet sterk en stond op een gegeven moment zelfs 11-9 achter.

Vanaf dat moment kon ‘Snakebite’ gelukkig het tij keren en kon de partij in zijn voordeel beslissen ( 12-16)

Vanavond eigenlijk een wedstrijd die een finale had moeten zijn, Michael van Gerwen tegen Phil Taylor. Wie van de twee wordt de winnaar van deze partij? Michael speelde tot nu toe niet de wedstrijden die we van hem gewend zijn. Zo was hij slordig tegen Stephen Bunting en ook in de tweede ronde was zijn optreden tegen Simon Whitlock nu niet echt spectaculair.

Heeft hij het allemaal bewaard voor vanavond en wordt Taylor het kind van de rekening of kan Taylor de lijn zoals tegen Raymond van Barneveld voort zetten? Taylor speelde sterk in de tweede ronde partij tegen RvB die slechts 3 legs mee kreeg en het Matchplay podium is zijn podium gesteund door het publiek dat op zijn hand is.

Maar de avond begint met de wedstrijd tussen een andere verrassing van dit toernooi, Alan Norris tegen Adrian Lewis. Laatstgenoemde heeft tot nu toe laten zien weer aardig op zijn niveau terug te zijn en wordt ook getipt als de winnaar van deze partij.  Het is dus de vraag of ‘Chuckie’ Norris ook in deze partij weer voor sensatie kan zorgen.

De wedstrijden beginnen om 20:00 uur Nederlandse tijd en worden gespeeld over best of 31 legs.

Adrian Lewis – Alan Norris  16 – 13

In het begin leek het er op dat deze match lang gelijk op zou gaan maar Lewis wist toch langzamerhand de voorsprong te vergroten. Maar Norris vocht terug en Lewis zat even in een dip, vooral op de dubbels. Norris kwam terug naar 14-13 door een break maar kon zijn break niet verzilveren en 14-14 maken maar een break terug en Lewis kwam op 15-13 en in leg 29 bezegelde ‘Jackpot’ zijn overwinning.

Michael van Gerwen – Phil Taylor  6 – 16

Het werd niet de avond waar heel Nederland op had gehoopt. Geen derde titel op rij voor van Gerwen want die werd vanavond genadeloos afgetroefd door Phil Taylor. Verliezen van Taylor doet pijn maat verliezen om dat je niet uit komen kan doet dubbel pijn. Michael was niet scherp genoeg en dat heeft hem de match gekost. Van 4-1 achter naar 8-2 achter en het werd slechter en slechter terwijl Taylor groeide in de wedstrijd.

Eind resultaat 6 – 16 voor the Power die nu in de halve finale zijn leerling Adrian Lewis treft

error: © Prodarts Europe - the Netherlands