PDC

Kan Lewis zijn leermeester stoppen? update finale is Peter Wright tegen Phil Taylor

De halve finale van de BetVictor World Matchplay staat vandaag op het programma. Met een indeling waar niet op gerekend was. Zullen maar weinig mensen zijn geweest die hun geld op Daryl Gurney hebben gezet als speler in deze halve finale, maar toch is het waar en zien we de Noor Ier vanavond aan the oche tegen Peter Wright. 

Ook in die andere halve finale ontbreekt een naam. Er was vanuit gegaan de Michael van Gerwen hier wel zou staan maar die werd gisteren in de kwartfinale afgetroefd door de oude meester, Phil Taylor. Taylor bezig aan zijn laatste World Matchplay speelde in die partij op zijn oude sterke niveau en liet geen spaan heel van Mighty Mike.

Tegenstander in de tweede halve finale is Adrian Lewis, ooit een leerling van the Power. En Lewis speelde gisteren ook sterk tegen Alan Norris en dan is de vraag of ‘Jackpot’ in staat is zijn leermeester af te stoppen.

De indeling halve finale;

Daryl Gurney – Peter Wright  15 – 17

Peter Wright heeft de finale bereikt. In een de eerste halve finale van de avond klopte hij Daryl Gurney met 15 – 17. Gurney ging goed van start terwijl Wright in de beginfase nog naar de juiste pijlen aan het zoeken was. Bij de eerste break stond Gurney 4-1 voor maar na een tweede pijlen wissel kwam Wright op gang en liep uit naar 6-11.

Gezien het beeld van de wedstrijd een gelopen race voor Wright, maar schijn bedriegt want Gurney kwam terug naar 12-15 maar kon toch weer op de noodzakelijke momenten een break forceren en zo won Wright uiteindelijk met 15-17

Phil Taylor – Adrian Lewis  17 – 9

Phil speelt op zijn podium de finale tegen Peter Wright. Lewis, zijn tegenstander kon in het begin van het toernooi eerst de eerste pauze met 3-2 voor ingaan maar bij de tweede break stond het 5-5 met een gemiste kans voor Taylor voor 6-4. Na de tweede break moet Lewis achter Taylor aanlopen die ook in deze wedstrijd weer zijn oude niveau liet zien.

Van 10-7 liep the Power uit naar 15-8 en vertelde de lichaamstaal van Lewis dat hij er niet meer in geloofde. In de resterende 3 legs won Lewis er nog 1 maar in leg 26 na flink wat darts voor de dubbel ging de match met 17-9 naar Taylor die zondagavond dus de finale gaat spelen tegen Peter Wright.

 

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands