PDC

Derde World Cup of Darts titel voor Engeland

bwinfinale_01Voor de derde keer in de geschiedenis van het BWIN World Cup of Darts toernooi is de titel gewonnen door team Engeland. Phil Taylor en Adrian Lewis vormde alle 3 keer team Engeland en versloegen zondagavond in Frankfurt de Schotten Gary Anderson en Peter Wright in een enorm spannende finale. Het format van de finale was het eerste team dat 3 punten heeft wint en het totaal aantal wedstrijd dat gespeeld kon worden was 5. Tweemaal een single een keer een koppel en indien nodig nog een keer twee singles. In de finale moest het maximaal aantal wedstrijden worden gespeeld want beide teams waren aan elkaar gewaagd.

Taylor in Frankfurt weer in bloedvorm klopte in de eerste single Peter Wright met 4-0 en Gary Anderson klopte daarna Lewis met 4-1. In de koppelmatch moest de zevende leg het verschil maken en Taylor maakte dat verschil met een 101 finish. Engeland dus op 2-1 maar Gary Anderson zette de Schotten weer langszij door Taylor met 4-1 in de derde single match te kloppen. Lewis en Wright gingen dus voor de titel met in het achterhoofd het sterke spel van Peter Wright werd op een Schotse overwinning gerekend.

Maar Wright was niet meer de speler uit eerdere wedstrijden en kwam al snel 3-0 achter tegen een ontketende Lewis die nadat hij leg 4 aan Wright laten moest met 14 darts de partij besliste en de titel voor Engeland opeiste.

Geen tweede titel op rij dus voor Nederland die in de kwartfinale nog wel met 2-1 wonnen van  de Noord Ieren maar daarna in de halve finale door een sterk Schots team met 2-1 geklopt werden. Ook België met Kim en Ronny Huybrechts lagen goed op koers voor een titel. Verrassend klopten ze al de Australiërs in de kwartfinale maar hadden geen kans tegen Engeland.

Uitslagen vanaf de kwartfinale:

 Laatste 8        
Pos  Player   Player  score
1 Engeland (1) Duitsland (9) 2 0
2 België (5) Australië (4) 2 1
3 Schotland (2) Hongkong 2 0
4 Noord Ierland (6) Nederland (3) 1 2
 Halve finale        
Pos  Player   Player  score
1 Engeland (1) België (5) 2 0
2 Schotland (2) Nederland (3) 2 1
 Finale        
Pos  Player   Player  score
1 Engeland (1) Schotland (2) 3 2

 

Foto: © Lawrence Lustig – PDC 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands