WDF/BDO

NDB Grand Slam of Darts Qualifiers

singah_01Via de Nederlandse Darts Bond ontvingen wij het volgende bericht:

De British Darts Organisation (BDO) heeft de beschikking gekregen over acht deelnameplaatsen voor de ‘Singha Beer Grand Slam of Darts 2015’, een groot televisietoernooi uitgezonden op Sky Sports en georganiseerd door de PDC. Op www.bdodarts.com is inmiddels een nieuwsbericht verschenen over deze deelnameplaatsen. Vier van deze BDO deelnameplaatsen zijn verbonden aan de grote major toernooien van de BDO zoals het Lakeside World Professional Darts Championship  en de Winmau World Masters. De andere vier zijn verbonden aan twee kwalificatietoernooien waarvan één in Nederland georganiseerd zal worden en wel op zondag 18 oktober.

De Nederlandse Darts Bond is hiervan de organisator. Een pracht kans dus voor alle topspelers.

Er zullen dus twee verschillende kwalificatietoernooien plaatsvinden om ‘BDO spelers’ de prachtige kans te bieden dit grote podium te halen. Vanuit elk kwalificatietoernooi plaatsen twee spelers zich voor de ‘Singha Beer Grand Slam of Darts 2015’ welke plaats zal vinden van 7 t/m 15 november in de ‘Wolverhampton Civic Hall’ te Engeland. Het eerst kwalificatietoernooi wordt door de BDO zelf georganiseerd op dinsdag 6 oktober 2015 in aanloop naar de Winmau World Masters in Hull, Engeland. Vervolgens volgt dus op 18 oktober 2015, in een nog ander te bepalen locatie, het tweede kwalificatietornooi in Nederland. Mede omdat het niet mogelijk is aan beide kwalificatietoernooien deel te nemen is in overleg met de BDO besloten alleen Europese spelers (exclusief spelers uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland) voor het kwalificatietoernooi op 18 oktober in Nederland uit te nodigen. Alle andere spelers, oftewel spelers uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en rest van de wereld (excl. Europa), kunnen deelnemen aan het kwalificatietoernooi op 6 oktober 2015 georganiseerd door de BDO. Voor de duidelijkheid, hier kunnen Nederlandse spelers dus niet aan deelnemen.

Omdat dit nieuws zeer recent is zal meer informatie volgen via http://www.ndbdarts.nl/toernooien/GSOD . De NDB is erg druk met alle voorbereidingen, wel is al bekend dat er sprake zal zijn van voorinschrijving en het inschrijfgeld € 25,- zal bedragen. Ook zijn er vanuit de organisator PDC een aantal voorwaarden:

  • Zoals gezegd kunnen spelers maar aan één kwalificatietoernooi mee doen.
  • Het toernooi wordt gespeeld in knock-out vorm en zal een spelformat hanteren van minimaal best of 7 legs. Er zal geen sprake zijn van seeding.
  • De minimumleeftijd is 16 jaar.
  • ‘Tour Card holders’ en ‘PDPA Associate Members’ (deelnemers aan Q-School of spelers die ‘associate membership’ hebben afgesloten) zijn niet speelgerechtigd. De BDO en NDB hebben een lijst van deze spelers ontvangen.

De ‘Singha Beer Grand Slam of Darts’ is een lucratief toernooi waar naast de 24 PDC spelers dus ook 8 BDO spelers aan deel zullen nemen. Vorig jaar kende dit prestigieuze toernooi een totale prijzenpot van maar liefs 400.000,- pond met 100.000 pond voor de winnaar. Meer informatie over de ‘Singha Beer Grand Slam of Darts 2015’ en invulling van alle deelnameplekken kunt u vinden op de website van de PDC (www.pdc.tv). Hou http://www.ndbdarts.nl/toernooien/GSOD dus goed in de gaten, meer nieuws over de ‘NDB Grand Slam of Darts Qualifiers’ zal spoedig volgen!

error: © Prodarts Europe - the Netherlands