PDC

De spanning stijgt bij de World Matchplay

anderson_semis_01Beetje bij beetje schuiven we naar de punt van onze stoel want misschien zien we komende zondag wel een spannende titanenslag als de nummers 1 en 2 van de PDC Order of Merit, Michael van Gerwen en Phil Taylor de finale van de BetVictor World Matchplay gaan spelen. Eerst moeten ze dan nog wel eerst de halve finale moeten winnen en ook dat zal een niet makkelijke opgave worden. Donderdagavond zagen we de eerste partijen in de kwartfinale waaruit Michael van Gerwen en Simon Whitlock als winnaar uit de bus kwamen en elkaar vandaag in de halve finale ontmoeten. De spelers die de andere halve finale gaan spelen kwamen gisterenavond in actie. Eerst de partij tussen Gary Anderson en Adrian Lewis die al snel een onverwachte wending nam.

Er werd toch uitgegaan van Adrian Lewis al winnaar gebaseerd op de voorgaande wedstrijden maar Lewis was de vorm kwijt en heeft vanaf de eerste leg achter de feiten aan moeten lopen. Anderson was scherp, en trefzeker zeker als we het match gemiddeld van 100.63 afwegen tegen dat van 95.00 voor Adrian Lewis. Ook werden de dubbels dit keer redelijk snel gevonden door Anderson en daardoor werd de rust in partij voor Anderson al snel gevonden. Na een 3- voorsprong ging de eerste pauze na 5  legs in bij een stand van 3-2 voor Anderson maar dichterbij is Lewis niet meer gekomen.

Van 3-2 gingen de partij naar 7-3 bij de tweede break en 10 – 5 bij de derde, 13 – 7 bij de vierde en de uiteindelijke eindstand werd 16-8.

In de tweede kwartfinale speelde Phil Taylor tegen Wes Newton die een 2-0 achterstand omboog naar 4-2 voor. Ging Newton weer iets verrassends doen? Het antwoord was snel gegeven, nee. De  ‘Taylor scorings machine ‘ begon vanaf leg zeven te draaien en won 7 legs op rij voor een 9-4 voorsprong. Newton kon nog twee legs winnend afsluiten maar moest uiteindelijk een 16-6  nederlaag incasseren. Als we de statistieken van Taylor in deze partij afzetten tegen die van Anderson, Taylor 99.70 gemiddeld en Anderson 100.63 en 47% uitgooi percentage voor Taylor tegen 55% voor Anderson beloofd de partij op papier super spannend te worden.

Hieronder alle kwartfinale uitslagen en de indeling halve finale die volgens de volgorde van de wedstrijdsheet zal worden gespeeld, dus van Gerwen speelt de openingspartij.

 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Dave Chisnall (9) 16 12
2 James Wade (5) Simon Whitlock (4) 10 16
3 Phil Taylor (2) Wes Newton (10) 16 6
4 Gary Anderson (11) Adrian Lewis (3) 16 8
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Simon Whitlock (4)
2 Phil Taylor (2) Gary Anderson (11)

 

Foto (C) Lawrence Lustig – PDC

error: © Prodarts Europe - the Netherlands