PDC

Michael van Gerwen in halve finale

blackp-mvg-chizzy_01Moeizaam en zwaar bevochten met een voor Michael van Gerwen positief resultaat zo kun je de kwartfinale partij van Michty Mike tegen Dave Chisnall in het kort omschrijven. Want het ging donderdagavond in the Empress Ballroom van de Winter Gardens te Blackpool niet helemaal vanzelf. De motor van Michael sputterde en liep niet zoals in vele partijen die we van hem hebben gezien als een zonnetje. Teveel pijlen op de dubbel en ook de trippels waren niet altijd zijn grote vriend. Dit resulteerde in een 0-3 achterstand in de openingsfase maar na vijf legs was het gat nog maar 1 leg. Na de eerste ging de titanenslag verder en wat Michael ook probeerde Chisnall had zijn antwoord klaar en zo ging de partij heel lang om en om gelijk op.

Dan Michael weer even op voorsprong en drie legs later Chisnall weer in de betere positie. Dit ging door tot 12 – 12 voordat Michael dan eindelijk Chizzy de genadeslag kon geven. Want in leg 25ste leg kan Michael met een 129 finish op de bull een break forceren en houdt zijn eigen leg voor twee legs verschil. Michael recht nog een keer de rug en weet ook leg 27 binnen te halen voor 15- 12 en is dan 1 leg verwijderd van de halve finale. Die bereikt hij bijna met een 148 finish maar mist dubbel 14 maar zet de in de volgende beurt recht en met 13 darts gaat ook de deze leg naar van Gerwen.

Tegenstander in de halve finale wordt Simon Whitlock die van 4-0 achter op James Wade op stoom komt en bij de tweede break al weer op gelijke hoogte staat (5-5) Na de break neemt Whitlock de regie van deze partij over en loopt uit naar 5-9. Wade kan geen vuist meer maken en komt niet dichterbij dan 4 legs achterstand en in leg 26 worden dat er zelfs 6 als Whitlock met dubbel 10 zijn 16de en winnende punt scoort.

Vanavond de laatste twee partijen uit de kwartfinale. Begonnen wordt er met Anderson tegen Lewis. Gezien de voorgaande partijen van beide heren kon dit wel eens de partij van de avond worden. Taylor sluit de avond af tegen Wes Newton en hier is de vraag of Newton sterk genoeg is om tegen Taylor in deze vorm weer zo een huzarenstukje uit te voeren. Vanavond rond 22:30 uur weten we het antwoord.

Uitslagen van donderdagavond:

 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Dave Chisnall (9) 16 12
2 James Wade (5) Simon Whitlock (4) 10 16
3 Phil Taylor (2) Wes Newton (10)
4 Gary Anderson (11) Adrian Lewis (3)
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Simon Whitlock (4)
2

 

Foto (C) Lawrence Lustig – PDC

error: © Prodarts Europe - the Netherlands