PDC

Gaat het dak er vanavond af?

bwmpsemis_01De finalisten van de World Matchplay zijn bekend, Michael van Gerwen en Phil Taylor, de nummers 1 en twee van de PDC Order of Merit en ook de nieuwe heer en meester van de wereld tegen de onttroonde koning. Beiden moesten er hard voor knokken maar in het zicht van de haven wisten zowel Michael als Phil net dat beetje meer op tafel te toveren voor de overwinning. Michael van Gerwen speelde de openingswedstrijd tegen Simon Whitlock en geheel volgens het toernooibeeld startte Whitlock matig en kwam langzaam op gang en nam na een aantal legs de leiding in de partij. Bij de derde pauze was Michael alweer een punt voor gekomen en wist zelfs na 17 legs het verschil naar drie te laten groeien.

Maar het spel van Michael was niet constant en Whitlock knokte zich langszij in leg 26 (13-13). Maar daarna stokte de machine van Whitlock en was de scherpte bij Michael weer terug en won vier legs op rij met daarin een 127 finish voor een 17-13 overwinning en een plaats in de finale.

Taylor had in de partij tegen Gary Anderson de handen vol aan de Schot. Ook in deze match liep de scoringsmachine van Gary goed en ook op de dubbels liep het aardig. Maar ondanks dat kon Anderson slechts 1 keer in de partij de leiding nemen (7-8). Zowel in de beginfase als na de derde break moest hij achter Taylor aan maar die gaf de voorsprong niet meer uit handen. Anderson straft in leg 31 vier gemiste matchdarts van Taylor af en komt naar 16-15 maar dat wordt met een 11 darter in de volgende leg door Taylor weer rechtgezet  voor 17-15.

Een droomfinale dus vanavond in de Winter Gardens van Blackpool waar het dak er wel eens af kon gaan als deze twee giganten op het scherpst van de snede om de titel gaan spelen.

Uitslagen halve finale:

 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Simon Whitlock (4) 17 13
2 Phil Taylor (2) Gary Anderson (11) 17 15
 Finale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Phil Taylor (2)

 

Foto (C) Lawrence Lustig – PDC

error: © Prodarts Europe - the Netherlands