WDF/BDO

Danny Noppert verslaat regerend kampioen Scott Waites, en gaat naar de halve finale

Danny Noppert heeft zich op grandioze wijze weten te plaatsen voor de halve finale van The Lakeside. Noppert versloeg regerend Lakeside kampioen Scott Waites met duidelijke cijfers het werd maar liefst 5-3 ( 3-2, 3-2, 2-3, 3-0, 3-1, 2-3, 2-3, 3-0) Noppert kwam geen enkel moment echt in de problemen in zijn kwartfinale wedstrijd tegen Scott Waites. mede door deze overwinning zien we Danny Noppert morgen terug voor zijn halve finale wedstrijd tegen Darryl Fitton

Noppert deelt 1e klap uit met hoge finishes
De 1e set van de partij is meteen voor onze landgenoot Danny Noppert, hij snoept de set van Waites af door een finish van 104 via dubbel 12 in de laatste leg wint noppie de set met 3-2. In de 2e set is het de titel verdediger Scott Waites die een snelle 2-0 voorsprong neemt. maar noppert vecht zich knap terug met een 141 finish via dubbel 12 maakt hij er weer 2-2 van. Ook de 5e leg in set 2 gaat naar de Nederlander en komt zo op een comfortabele voorsprong van 2-0 in sets tegen Waites.

Danny Noppert knalt er lustig op los.
Ondanks dat Scott Waites de 3e set wint met 3-2 raakt Noppert niet van de wijs. Hij gaat gewoon door met zijn eigen spel spelen en dat werpt zijn vruchten af, want Noppie wint gewoon de 4e set met een dikke white wash en komt op een 3-1 in sets voorsprong. in de 3e leg van set 5 laten beide heren hun beste darts zien. Scott opent met 180-100-140, terwijl Noppert opent met 100-177-100 is het uiteindelijk noppert die de 3e leg in set 5 weet te pakken. De Nederlander blijft door knallen met scores van 137-100-140- pakt hij ook de 4e leg en zo de 5e set en komt op een zeer riante voorsprong van 4-1 in sets.

Waites blijft vechten voor zijn laatste kans.
Scott Waites blijft vechten om in de wedstrijd te blijven en moet zelfs toezien hoe Danny Noppert 5 match dart mist. Waites weet met zijn laatste krachten de set alsnog te pakken door middel van een fantastische finish van 144 via dubbel 18 en verkleint de achterstand zo naar 2-4 in sets.

Waites lijkt wakker en werkt aan een comeback.
Scott waites lijkt te zijn wakker geschut want via een 14 en 12 darter komt hij op een 2-0 voorsprong in de 7e set. Ook Noppert blijft wakker met een maximale scote van 180 en 171 weet hij de 3e leg te pakken, beide heren spelen op hun best op dat moment. De Nederlander weet ook de 4e leg te pakken en is nog 1 leg verwijderd van de halve finale. Maar het is de Engelsman Waites die met scores van 133-100-134 de 5e leg in deze set pakt en terug komt van een 1-4 naar een 3-4 achterstand.

Danny Noppert laat zich niet verassen
De Nederlander laat zich niet verassen door Scott Waites. Danny komt op een vrij simpele wijze op een 2-0 voorsprong in de 8e set. Noppert weet vervolgens met een 14 darter de wedstrijd binnen te slepen via dubbel 18 is de 6e match darts dan eindelijk een feit en zien we Noppert terug morgen in de halve finale.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands