OVERIG NIEUWS

Dagzege Oranjebar Super Ranking editie 10 voor Wouter Vaes

oranjeberichtDe zesde kwalificatieavond met een goed bezet deelnemersveld leverde leverde Wouter Vaes als dagwinnaar op. Wouter speler van Team Dennis bleef overeind en plaatste zich zo weer een keer in de schijnwerpers. Vier groepen in de groepsfase leverde 8 kwartfinalisten op die uitgezonderd de jeugdige Thijs van Stiphout alleen eerder in een dag finale van de Oranjebar Super Ranking hadden gestaan. Naast Thijs wisten Oswin Streden, Davy van der Zande, Fred Burger, Gerard de Jong, Anneke Kuijten, Hermie van Orsouw en Wouter Vaes zich voor de kwartfinale te plaatsen.

In de kwartfinales beleefde de latere dagwinnaar zijn moeilijkste moment van de avond; in zijn wedstrijd tegen Davy van der Zande overleefde Wouter Vaes maar liefst 8 matchdarts voordat hij zich zeker wist van een plaats in de halve finale. De overige halve finalisten werden Fred Burger, Hermie van Orsouw en Oswin Streden. Gerard de Jong wist in zijn verloren kwartfinale wedstrijd nog wel de hoogste finish van de avond te gooien, zijn 113 uitgooi werd niet meer verbeterd.

De halve finales hadden deze week niet veel om het lijf. Zowel Wouter al Hermie wisten hun wedstrijd tegen respectievelijk Oswin en Fred met 4-1 te winnen en plaatsten zich min of meer probleemloos voor de dag finale. Hermie liet nog wel even zien dat hij weer in goeden doen komt door de meeste 180 scores te gooien, de man uit Oss was verantwoordelijk voor 4 van de in totaal 14 maximum scores.

In de finale was het echter verrassend Wouter Vaes die aan de touwtjes trok en Hermie met een 5-0 white wash van het podium smeet. Opnieuw een Runner Up plaats voor Hermie en een nieuwe dagwinnaar voor de Super Ranking waarmee maar weer eens wordt aangetoond dat iedereen kans maakt op de zege. Het zou Wouter allemaal worst zijn want deze winst had hij nodig om weer eens de aandacht op hem te vestigen als darttalent en die missie is geslaagd.

Uitslag van speeldag 6:

1. Wouter Vaes

2. Hermie van Orsouw

3. Oswin Streden en Fred Burger.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 10 wordt gespeeld op dinsdag 11 maart 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands