PDC

Thuiswedstrijd voor 3 spelers tijdens week 4 Premier League – Update 05 Anderson geeft glans aan Schots dartsfeestje

glascow_01Voor de vierde speelweek van de Betway Premier League wordt vandaag het Schotse Glasgow bezocht. In de SSE Hydro zullen vanavond duizenden dol enthousiaste Schotten hun landgenoten, Gary Anderson, Peter Wright en Robert Thornton luidkeels ondersteunen voor een glorieuze overwinning op hun Engelse tegenstander. Wat dat staat vanavond onder andere op het programma, Peter Wright neemt het in de opningspartij van de avond op tegen Adrian Lewis gevolgd door Robert Thornton tegen Wes Newton. Dave Chisnall, in de laatste match van de avond speelt tegen Gary Anderson. Het zal er dus flink tekeer gaan zeker als de Schotse spelers nog eens succesvol zijn.

En wat gaat het straks worden? De derde  verliespartij op rij van Phil Taylor? Of wordt Simon Whitlock zijn eerste slachtoffer in deze editie van de Premier League. En dan is er nog de vierde partij tussen de dartslegende van Nederland, Raymond van Barneveld en het jonge super talent en nummer één van de wereld, Michael van Gerwen. Een titanenstrijd en hopelijk een wedstrijd om je vingers bij af te likken.

Wedstrijd updates:

  • update 01: De toon in de zaal is gezet door Peter Wright die voor een uitzinnige menigte tweevoudig PDC wereldkampioen Adrian Lewis met 7-1 heeft verslagen. Lewis was in de 8ste leg dichtbij 6-2 omdat Wright tops niet kon raken. Maar ook Lewis had in die leg double trouble en zo werd het alsnog 7-1
  • update 02: Geen Schots feestje met 3 overwinningen omdat Wes Newton roet in het eten van de Schooten gooide. Newton wist het Thornton knap lastig te maken en de Schot heeft moeite gehad het hoofd boven water te houden. In de slotfase ging het bijna nog de goede kant op voor Robert die 6-5 voor kwam doch Newton wist er toch een gelijk spel uit te slepen.
  • update 03: Simon Whitlock is het eerste slachtoffer geworden van Phil Taylor. Beide spelers tot op vandaag nog zonder punten in deze competitie speelden tegen elkaar met een droevig resultaat voor de Australiër. Hij verloor namelijk met 7-3 van Taylor die redelijk trefzeker aan the oche stond. Whitlock nu lantaarndrager van deze competitie met nog steeds nul punten.
  • update 04: Raymond van Barneveld heeft Michael van Gerwen zijn eerste Premier League nederlaag gegeven. In een spannende 12 legs durende partij miste Michael heel veel dubbels en hielp daarmee Raymond in het zadel omdat hij in de begin fase heel trefzeker op zijn dubbels was. Toch wist Michael terug te krabbelen en was in de 12de leg dichtbij een gelijk spel maar een bouncer op de bull hield hem van een finish af. Raymond greep daarna zijn kans om 7-5 te maken en daarmee de volle winst te pakken. Hierdoor wordt Peter Wright nu lijstaanvoerder in de Premier League
  • update 05: De laatste wedstrijd van de avond werd voor de Schotten toch nog de slagroom op de taart door de 7-5 overwinning van Gary Anderson op Dave Chisnall. Een wedstrijd op hoog niveau van beide kanten en bijna afgelopen in een gelijke stand maar helaas voor Chizzy kreeg hij geen pijlen meer voor tops en ging de volle winst naar de Schot. met 1 wedstrijd gelijk en twee gewonnen een geslaagd Schots dartsfeestje in Glasgow

Hieronder het schema voor vanavond, de uitslagen komen in de loop van de avond. En voor de liefhebbers hier een link naar een stream.

Week 4   GLASGOW    
Pos  Player   Player score  
1 Peter Wright Adrian Lewis 7 1
2 Robert Thornton Wes Newton 6 6
3 Simon Whitlock Phil Taylor 3 7
4 Michael van Gerwen Raymond van Barneveld  5  7
5 Dave Chisnall Gary Anderson  5  7

 

Foto (C) Lawrence Lustig PDC

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands