WDF/BDO

Corrine Hammond verrassend naar de finale Lakeside na winst op Anastasia Dobromyslova.

Corrine Hammond heeft toch wel zeer verrassend de finale behaald van The Lakeside 2017 damestoernooi. Corrine deed dat door met 2-0 (3-2, 3-2) in sets de Russin Anastasia Dobromyslova te verslaan. Dobromyslova die afgelopen december nog de Finder Darts Masters op haar naam wist te schrijven kwam nu tekort tegen de uit Australië afkomstige Corrine Hammond. 

De uit Australië afkomstige Corrine Hammond nummer 7 van de BDO wereld ranglijst gaf meteen een signaal af door de eerste set te winnen met 3-2 en liet hiermee duidelijk merken dat  Anastasia Dobromyslova niet moest denken dat ze zomaar even door kon stoten naar de finale. In de 2e set  is het opnieuw Hammond die de openingsleg op haar naam schrijft. Dobromyslova weet er vervolgens weer 1-1 van de maken, maar Corrine Hammond blijft vrolijk haar spel spelen en komt op 2-1 en is op dat moment nog 1 leg verwijderd van een zeer verrassende finale plek tegen Lisa Ashton.

Dobromyslova stelde dat feestje nog even uit door leg 4 binnen te harken na dat ze al 5 pijlen gemist had op de dubbel ging de 6e wel raak  en zo 2-2 maakte. Beide dames gingen zich zo opmaken voor de beslissende leg in die 2e set.

Corrine Hammond hield het zenuwen in bedwang en wist de 5e leg in de 2e set te pakken, daarmee pakte ze ook meteen de winst in deze wedstrijd en zien we haar morgen terug in de finale tegen Lisa Ashton

Voor Dobromyslova dus geen 4e Lakeside titel, maar ze zal later dit jaar toch wel haar mooiste prijs in haar handen mogen houden als zij gaat bevallen van haar eerste kindje.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands