OVERIG NIEUWS

Burgemeester, mevrouw Ina Leppink- Schuitema werpt eerste pijl op Open Montferland

openingdartsKomende zondag is de start van het eerste Open Montferland. Het is een dartstoernooi ten bate van het goede doel, een idee van lokale darter John van Hengst die vaak meespeelde in een soort gelijke evenementen in Zuid Holland. Het doel dat de Open Montferland organisatie heeft gekozen is de Stichting Bergh in het Zadel, een stichting die door allerlei actie geld inzamelt voor onderzoek naar kanker. Wekenlange voorbereiding geven  nu de vruchten af want inmiddels hebben ruim 100 darters zich al aangemeld om komende zondag in het Laco Sportcentrum te ‘s Heerenberg te spelen voor de eerste Open Montferland titel.

Onder de deelnemers oud WDF World Cup singles kampioen Dick van Dijk een speler die zich ook inzet voor de Zuid Hollandse stichting Darts4life van Marco Voss. Marco Voss is ook aanwezig in ‘s Heerenberg en mede dankzij hem komen er meerdere spelers uit zijn regio mee naar het Montferland om zich in te zetten voor dit goede doel.

De slagroom op de taart voor de organisatie is toch wel de toezegging van burgemeester mevrouw Ina Leppink – Schuitema dat zij komende zondag om 12:00 de eerste pijlen zal gooien als officieel startsein van dit prachtige evenement.

Mede dankzij vele sponsoren en spontane medewerking heeft het allereerste Open Montferland veel te beiden. Zo is er onder meer een veiling van een collectors item. Een collage foto’s van darts icoon Martin Adams die persoonlijk dit unieke stuk van een handtekening heeft voorzien en ook toestemming gegeven heeft voor deze veiling. Verder zal de Achterhoekse band, Backedge Soul Train de dag muzikaal omlijsten met bekende soul klassiekers, funk uit de jaren 70 en disco uit de jaren 80.

Het beloofd dus een super spektakel te worden en deelnemen aan het toernooi kan nog steeds. Je kunt je nog aanmelden via de website of op de dag zelf bij de inschrijfbalie.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands