PDC

Premier League editie 14 toch met van Gerwen

betway14sldDe 14de speelweek van de PDC Betway Premier League wordt vanavond gespeeld in de Metro Radio Arena van de Engelse havenplaats Newcastle. De voorlaatste en misschien wel de beslissende avond waarop de top vier voor de finale dag bekend wordt. En met Michael van Gerwen die er vanavond dus wel bij is. Afgelopen weekeinde liep Michael namelijk een enkelblessure op en had het alle schijn dat hij daardoor vanavond niet kon spelen. Maar gelukkig is hij voldoende opgelapt om vanavond tegen Raymond van Barneveld aan te treden en zal proberen revanche te nemen op zijn eerdere nederlaag tegen Barney.  De Nederlanders spelen de slotpartij van de avond, die  geen vijf maar vier partijen telt.

Drie spelers zijn vanavond al kansloos voor de play off, Robert Thornton, Dave Chisnall en Adrian Lewis. Ongeacht de uitkomst van hun partijen vandaag en volgende week kunnen zij zich niet meer plaatsen voor de finale dag. Voor Peter Wright en Gary Anderson blijft het spannend. Beiden kunnen zich plaatsen dus is de spanning bij deze twee enorm hoog. Gary Anderson met evenveel punten als Peter Wright maar een minder leg saldo speelt tegen Dave Chisnall en kan vanavond het verschil maken door te winnen van Chizzy.

Peter Wright krijgt het moeilijker tegen Phil Taylor die weer helemaal terug is op zijn oude niveau en dit ongetwijfeld ook in Newcastle aan het publiek zal tonen. Het zal toch maar gebeuren voor Wright die weken de eerste plaats innam en nu op de wip van uitschakeling zit. Adrian Lewis en Robert Thornton is de tweede match van de avond die alleen maar een prestige match zal worden want meer dan dit zit er voor beide spelers niet meer in.

De huidige stand;

Stand Premier League week 13
Speler gesp. winst gelijk verlies saldo Pnt
Michael v Gerwen 14 9 2 3 22 20
Raymond v Barneveld 14 7 6 1 22 20
Phil Taylor 14 7 3 4 10 17
Peter Wrigth 14 6 4 4 11 16
Gary Anderson 14 7 2 5 6 16
Adrian Lewis 14 3 5 6 -12 11
Dave Chisnall 14 3 4 7 -12 10
Robert Thornton 14 2 5 7 -12 9

 

Het speelschema voor vanavond:

Week 14   NEWCASTLE    
Pos  Player   Player    score
1 Gary Anderson Dave Chisnall
2 Adrian Lewis Robert Thornton
3 Phil Taylor Peter Wright
4 Raymond van Barneveld Michael van Gerwen

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands