OVERIG NIEUWS

Braulio Roncero wint zesde speelavond Oranjebar Super Ranking XII

superoranje_01Een white wash in de finale voor Oswin van Streden. Oswin speelde op de zesde speeldag van de Oranjebar Super Ranking XII de finale tegen “good old” Braulio Roncero die toonde zijn klasse nog lang niet te hebben verloren. Een niet al te groot deelnemersveld maar daarom niet minder interessant.  Vermoedelijk  waren  competitie verplichtingen en het de wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal hiervan de oorzaak, en kan de opkomst van slechts 10 man als incident worden beschouwd.  Uit de groepsfase bleven Roel Donkers, Braulio Roncero, Fred Burger en Oswin Streden over om de halve finale te spelen. In de eerste halve finale maakte Braulio met 4-1 korte metten met Fred waarna Oswin iets meer moeite had met Roel maar toch met 4-2 wist te winnen.

Op zich niets bijzonders dus zou je denken ware het niet dat er deze avond flink gescoord werd en verscheidene hoge finishes gecheckt. Bijvoorbeeld Jurgen Schats die 160 en 120 finishte maar zich niet voor de halve finale kon plaatsen en de finalisten die beide vier keer een maximale score wisten te gooien waarvan er in totaal 16 werden geteld.

Het leek er dus op dat het een interessante finale zou worden. Braulio Roncero gooide echter roet in het eten want, getergd door kritiek als dat hij te oud en te moe zou zijn, dat hij ‘het’ niet meer heeft of andere onzinnige opmerkingen, de Nederland-Spaanse dart grootheid maakte er een one-man show van. Het beste bewaarde Braulio ook nog eens voor het laatst want met een 158 finish liet hij 5-0 op het scorebord zetten, won daarmee de finale, pakte de dagzege meester en liet de arme Oswin Streden verbouwereerd over zoveel dartgeweld achter.

Uitslag van speeldag 6:

1. Braulio Roncero

2. Oswin Streden

3. Roel Donkers en Fred Burger.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking XII wordt gespeeld op dinsdag 16 september 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands