OVERIG NIEUWS

Braulio Roncero oppermachtig in finale

bronceroDe voorlaatste kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking en voor de meeste van de 20 deelnemers de laatste kans zich voor de finaledag te plaatsen. En in de groepsfase werd als snel duidelijk dat enkele spelers die op papier net buiten de boot vielen die kans met succes met beide handen hadden aangepakt. Maar er waren nog een paar verrassingen, die kwamen van de spelers die incidenteel een ranking avond bezochten.  Uiteindelijk bleven  acht spelers over die de kwartfinale van de voorlaatste kwalificatie dag gingen spelen. Dit waren; Davy van der Zande, Jurgen Schats, Javanico Janssen, Braulio Roncero, Oswin Streden, Jeffrey Brands, Brian Bartels. en Junni Ruiter, dit er dit keer wel in slaagde.

 

Dit mede door  3 maximale scores en een 170 finish waarmee hij voor de tweede week op rij (vorige week 164) de hoogste finish van de avond gooide. Ook andere spelers waren lekker op dreef deze avond, Javanico Janssen 3×180, Jurgen Schats 3×180 en 107+103, Braulio Roncero 2×180 en 124+119 en Davy van der Zande 9×180 en 115+110. In totaal werden er 28 maximum scores gegooid.

De kwartfinales leverden vervolgens Braulio, Javanico, Jeffrey en Davy als winnaars op en hieruit ontstonden de halve finales waarin Braulio alle zeilen bij moest zetten om de jonge Javanico van het lijf te houden. Met een benauwde 4-3 zege wist de Nederlandse Spanjaard zich te plaatsen voor de finale. Bij Davy ging het iets makkelijker. Hij wist met 2-4 te winnen van Jeffrey en leek, gezien zijn spel, hiermee op weg naar de dagzege.

Hoe anders zou het lopen in de finale tussen Davy van der Zande en Braulio Roncero. Braulio weet de eerste leg te winnen en ziet vervolgens dat Davy de dubbel niet kan vinden zodat 1 kans op tops genoeg is voor de 0-2 voorsprong. Hoewel Davy de sterkste is met scoren blijken de dubbels deze finale zijn achilleshiel en dat kun je je tegen de ervaren Braulio niet veroorloven. In leg 3, 4 en 5 weet Davy opnieuw niet te finishen waardoor Braulio eenvoudig met 0-5 de wedstrijd wint dankzij 5x met 1 dart tops, niet zijn favoriete dubbel, uit te gooien. De man uit Oss lijkt voor de zoveelste keer weer bezig aan een nieuwe jeugd want drie finales binnen een week winnen is niet voor iedereen weggelegd.

Uitslag van speeldag 11:

1. BraulioRoncero

2. Davy van der Zande

3. Javanico Janssen en Jeffrey Brands.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking XII wordt gespeeld op dinsdag 21 oktober 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands