WDF/BDO

BDO Daily Mirror World Trophy, de eerste wedstrijddag

bdoevents_01Na twee dagen spelen voor kwalificatie voor het nieuwe BDO toernooi, The Daily Mirror World Trophy, en toernooi met een totaal prijzenpot van maar liefst £ 115.000,00 waarvan £ 30.000,00 voor de winnaar van het heren toernooi en  £  6.000 voor de winnende dame, is gisteren het hoofdtoernooi van start gegaan. 32 heren en 16 dames spelen de komende dagen voor een plek in de finale die aanstaande zondag staat gepland en in het deelnemersveld een aantal Nederlandse spelers; Jeroen Geerdink, Remco van Eijden, Wesley Harms, Jan Dekker, Rick Hofstra en Jeffrey de Graaf in het herentoernooi en Sharon Prins en Aileen de Graaf bij de dames. Enkele Nederlandse dames en heren hebben nog wel geprobeerd via het kwalificatietoernooi binnen te komen maar slaagden daar niet in.

De spelers die via het kwalificatie toernooi binnen kwamen zijn Robert Rickwood, Michael Haynes, Lee Williams en Dave Prins. Ook Ted Hankey die gehoopt had op dit toernooi een goede  come back te maken slaagde er niet in. Sue Gulliver, Dee Bateman, Casey Gallagher en Rachna David wisten zich voor het damestoernooi te plaatsen. Anneke Kuijten strandde in het zicht van de haven op Dee Bateman.

Op de openingsavond kreeg Wesley Harms een zware teleurstelling te verwerken. Hij zag een 4-0 voorsprong op Remco van Eijden als sneeuw voor de zon verdwijnen en verloor uiteindelijk de match met 6-5. Jan Dekker die héél laat op de avond in actie kwam wist met de schrik vrij te komen. Pas in de elfde en beslissende leg kon Jan de partij winnend afsluiten  tegen qualifier Lee Williams. Andy Fordham met een wildcard voor dit toernooi uitgenodigd kon niet op tegen Lakeside runner up Alan Norris. Andy had twee succes momenten in de match die hij met 6-2 verloor.

Hieronder het speelschema met daarin de uitslagen van de tot nu toe gespeelde wedstrijden. Vanavond wordt het tweede gedeelte gespeeld wat te volgen is op Eurosport 2

 Laatste 32   Heren    
Pos  Player   Player score  
1 Alan Norris Andy Fordham 6 2
2 Jim Williams Scott Waites 6 5
3 Gary Robson Jeroen Geerdink 6 1
4 Tony O’Shea Jim Widmayer 4 6
5 Remco van Eijden Wesley Harms 6 5
6 Ross Montgomery Mike Day 6 1
7 Martin Adams Robert Rickwood
8 Jan Dekker Lee Williams 6 5
9 Robbie Green Karel Sedlacek
10 Paul Jennings Aiba Katsuya 6 4
11 Scott Mitchell David Cameron
12 Darryl Fitton Harley Kemp
13 Jeffrey de Graaf Michael Haynes
14 Glen Durrant Dave Prins
15 Rick Hofstra Madars Razma
16 James Wilson Richie George

 

 Laatste 16   Dames    
Pos  Player   Player score  
1 Irina Armstrong Sue Gulliver 4 1
2 Deta Hedman Casey Gallagher 4 0
3 Rachel Brooks Sharon Prins 3 4
4 Anastasia Dobromyslova Lorraine Winstanley 4 3
5 Aileen de Graaf Rachna David
6 Fallon Sherrock Paula Jacklin
7 Trina Gulliver Dee Bateman
8 Julie Gore Lisa Ashton

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands