WDF/BDO

Australische Corrine Hammond bereikt halve finale Lakeside

Voor het eerst in haar carrière heeft de Australische Corrine Hammond de halve finale bereikt op Lakeside. Corrine die eigenlijk verwacht had in deze ronde tegen Deta Hedman te moeten spelen had vooraf al laten weten dat als dit zover zou komen ze dit keer niet de kaas van haar brood zou laten eten door the Dark Destroyer. Maar zover kwam het niet omdat haar tegenstander, Casey Gallagher voor een verrassing zorgde door Hedman te kloppen en stond zij dus vanavond aan the oche als tegenstander van Hammond.

En Gallagher begon stormachtig en pakte de eerste leg in de eerste set omdat Hammond het bord nog niet had gevonden. In leg 2 maakte Hammond gelijk maar toch moest ze weer achter Gallagher aan want die wist leg 3 weer op naam te zetten. Was het jonge Engelse talent weer op weg naar een  stunt? Gelukkig voor Hammond kon ze daar een stokje voor steken door leg 4 en 5 te pakken voor een 1-0 voorsprong.

Maar in set twee ging het bijna weer ms want na twee gespeelde legs stond de Australische 2-0 achter en had Gallagher voor de ze set de beste papieren. Maar Gallagher vergat het af te maken en moest 3 legs op rij tegen incasseren en daarmee werd de halve finale door Corrine bereikt.

In de halve finale speelt ze of tegen Anastasia Dobromyslova of Lorraine Winstanley die in de derde partij van de avond voor een plek in de halve finale gaan spelen.

 

Foto © David Gill – BDO Media 2017

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands