WDF/BDO

Aileen de Graaf naar halve finale en Scott Waites ontsnapt aan uitschakeling

Aileen de Graaf heeft in de laatste wedstrijd van de middag de halve finale weten te bereiken van het Lakeside World Pro Championship voor dames. Dit ging ten koste van 10-voudig titelhoudster Trina Gulliver die met 2-0 in sets werd geklopt. De wedstrijd verdient zeker geen schoonheidsprijs gezien de matige scores en vele pijlen voor een dubbel maar het resultaat telt ze staat in de halve finale waar ze het gaat opnemen tegen Lisa Ashton. Wil ze daar ook als winnaar uit de bus komen zal er de komende dagen toch nog zo hier en daar worden bijgeschaafd.

De eerste set pakte Aileen met 3-1. Na 1-1 pakte ze 2 legs op rij met een totaal gemiddelde in die set van 21.41. Eigen legs houden was de opdracht in set twee maar ze werd gelijk gebroken door Trina die echter haar eigen leg ook niet houden kon en na twee legs de stand toch weer 1-1 werd. In de derde leg een echt wel ‘super lucky Aileen’ die nadat Trina 155 mist op dubbel 19 haar opponente zoveel darts ziet missen op de dubbel dat ze zelf alle tijd krijgt haar leg alsnog te houden.

Maar de spanning stijgt toch een hoogtepunt als Trina 2-2 maakt en er een vijfde leg nodig is voor een winnaar. Beide dames beginnen met een matige score maar in de loop van de set vindt Aileen een paar betere scores en maakt de klus af.

In de match daarvoor zorgt Mark McGeeney voor was roering in de zaal door de regerend Lakeside World Champion 0p 2-0 achter te zetten met twee met 3-0 gewonnen sets. Dan stokt het helaas voor McGeeney en komt Waites opgang en momt met 3-0 naar 2-1 terug. In set 4 mist McGeeney dan set darts en komt Waites gelijk en met twe keer 3-1 in set vijf en zes komt er een eind aan de droom van McGeeney.

 

Foto © David Gill – BDO Media 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands