WDF/BDO

“Lucky” Darius Labanauskas met hakken over de sloot

Een ‘narrow escape voor Litouwer Darius Labanauskas bijgenaamd ‘Lucky’. En het geluk was aan zijn zijde in de wedstrijd tegen de Pool Krzysztof Ratajski want het scheelde weinig of ook Labanauskas had zij koffers voor richting huis kunnen pakken. En het begin van de match was juist zo sterk van de Litouwer die met 1-3 en 0-3  de leiding nam in de wedstrijd. De Pool was nog niet op stoom dat vertaalde je ook al uit een gemiddelde van net boven de 23 per pijl in de tweede set.

In set 3 begon de motor van Ratajski te draaien en met een 31 gemiddelde werd het 3-2 voor Krzysztof en was het gat weer 1 set. In set 4 scoorde Darius ruim 105 met 3 pijlen en daar had Ratajski even geen antwoord op en verloor deze set met 3-0 en was het verschil weer 2 set.

Daarna zakt het spel van Labauskas terug naar een minder niveau, Zij dat de zenuwen vanwege de wetenschap dat de volgende ronde in zicht komt? Het werd hem bijna fataal want de Pool komt terug naar 3-3 en in de lijn van enkele eerdere wedstrijden zagen we het doek al vallen voor de Litouwer.

Darius werd echter op tijd weer bij de les getrokken in de zevende en beslissende set pakte 3 legs op rij en sloeg daarna een zucht van verlichting want de kwartfinale was bereikt.

 

Foto © David Gill – BDO Media 2017

error: © Prodarts Europe - the Netherlands