WDF/BDO

Zuiderduin Masters debutant Jamie Hughes wint heren titel. Anastasia Dobromyslova is de dameskampioen

ZuiderduinMasters_2014_Champions_01Op overtuigende wijze heeft Engelsman Jamie Hughes de finale gewonnen van het Zuiderduin Masters herentoernooi. Tegenstander Gary Robson begon sterk en nam een 2-0 voorsprong , voor het tweede punt in die set gooit  Robson zelfs een 135 finish uit maar daarna was het Hughes die de match dicteerde.Hughes won 14 legs op rij voordat Robson in de vijfde set nog 2-1 op het scorebord kon  zetten. Maar in de vierde leg nam Hughes de regie weer over en scoorde 3-1 voor een klinkende 5-0 overwinning bij zijn allereerste optreden op de Zuiderduin Masters.

Anastasia Dobromyslova won de damesfinale. De Russische won de Zuiderduin Masters titel al een keer in 2012. In die finale klopte ze haar tegenstander van vandaag, Aileen de Graaf. Aileen op haar beurt was de regerend Zuiderduin Masters dames  kampioen  en zij moest vandaag in een gelijk opgaande finale haar titel weer afstaan aan Dobromyslova. Anastasia  zette in de eerste set een 1-0 achterstand om in een 3-1 voorsprong. In de tweede set werden de rollen omgedraaid en won Aileen de set na een 1-0 achterstand.

In de derde en laatste set werd er na 2-2 op de bull gegooid voor wie er mag beginnen. Dat wordt Aileen die echter Anastasia als eerste ziet finishen. Maar de Russische gooit teveel voor de 17  finish en krijgt Aileen een kans om 82 uit te gooien maar  mist op de bull .De beurt erna vindt Anastasia de dubbel en pakt opnieuw de Zuiderduin Masters dames titel.

De jeugdtitel is gewonnen  door  de runner up van de Winmau World Masters,de Engelse jeugdspeler Callan Rydz.  Rydz startte sterk en tegenstander  Mike van Duivenbode  ging goed mee maar had problemen met de dubbels . Dit resulteert in een 3-1 set winst in set 1 voor Callan maar in de tweede set werd door de druk bij Callan het niveau iets minder.

Helaas voor Mike van Duivenbode heeft hij ook in die set weer problemen  op de dubbels en zo verspeelde Mike de kans om de tweede set te pakken. Die ging  met 3-2 ook weer naar Callan Rydz  en zo won hij zijn eerste  Zuiderduin Masters Youth titel