WDF/BDO

Zuiderduin Masters finale dag – Anastasia Dobromyslova ontroont Aileen de Graaf

rick_kwart_zm2014_01Er was een mooi vooruitzicht gisteren bij aanvang van de laatste wedstrijden in de poule fase. De kans was aanwezig dat 6 Nederlandse spelers de kwartfinale haalden samen met 2 Engelse spelers. Het plaatje werd echter  anders. Twee Nederlanders een Belg en 5 Engelsen zijn de hoofdrol spelers geworden van de kwartfinales die vandaag worden gespeeld. Rick Hofstra, als derde geplaatste speler in het toernooi, Michel van der Horst zijn de Nederlandse vertegenwoordigers, Geert De Vos, als Belgische vertegenwoordiger. Geert klopte Remco van Eijden in de sleutel wedstrijd.

Vanmiddag na de kwartfinales heren ook de finale jeugd zonder Colin Roelofs die werd geklopt door Callan Rydz uit Engeland. Hieronder het schema van de kwartfinale met als kanttekening dat de Darryl Fitton en O’Shea de tweede match van de kwartfinale spelen vanwege live registratie. Michel van der Horst bijt het spits af tegen Jamie Hughes. De andere partijen blijven zo als ze in het schema staan.

Callan Rydz (Eng) Mike v Duivenbode (Ned)  2  0

Runner up van de Winmau World Masters, Callan Rydz heeft in twee sets de titel van het Zuiderduin Masters jeugdtoernooi gewonnen. Een sterke start van de Engelsman en veel problemen op de  dubbels voor tegenstander Mike van Duivenbode  waren goed voor een 3-1 set winst in set 1.

In de tweede set werd door de druk bij Callan het niveau iets minder maar problemen op de dubbels bleven er voor Mike en zo verspeelde Mike de kans om de tweede set te pakken. Die was met 3-2 ook weer voor Callan Rydz die daarmee zijn eerste Zuiderduin Masters Youth titel binnenhaalde.

Halve finale heren:

Jamie Hughes – Tony O’Shea   3 – 2

Set 1 Zonder een leg af te staan wint O’Shea de eerste set

Set 2  gaat met 3-2 naar O’Shea

Set 3 Het eerste punt voor Jamie Hughes met 3-1

Set 4 O’Shea mist matchdarts en Hughes maakt 3-2 waarmee hij gelijk komt in sets

Set 5 Hughes gaat naar de finale  want hij wint de vijfde set met 3 -1

Geert De Vos – Gary Robson  3 – 2

Set 1 wordt met 3-0 door Geert de Vos gewonnen.

Set 2 Gaat met 3-1 naar Robson die met en 158 finish in deze set 2-0 maakt

Set 3 Robson pakt set 3 met 3-2 en komt 2-1 voor

Set 4  Geert De Vos maakt de stand weer gelijk hij wint set 4 met 3-0

Set 4 Robson naar de finale door een 3-1 winst in de vijfde  set

Dames finale:

Aileen de Graaf – Anastasia Dobromyslova   1 – 2

Set 1 Aileen wint de eerste leg maar daarna gaan er 3 legs op rij naar Dobromyslova

Set 2 Aileen wint de set die Anastasia begon met 3-1 setstanden 1-1

Set 3 Anastasia Dobromyslova  wint de titel met een 3-2 overwinning Bij 2-2 begint Aileen die nadat Anastasia zich stuk gooit 1 match dart op de bull  maar vindt deze niet.