PDC

World Grand Prix eerste ronde maandagavond 8 oktober : Vincent vd Voort moeizaam een ronde verder

De kop is er weer vanaf. Mark Walsh en Robert Thornton hadden de eer het spits af te bijten van de 2012 editie van het PartyPoker.com World Grand Prix toernooi. Met Mark Walsh opkoers als hij zonder veel problemen de eerste set op naam zet. Bekend is echter dat ‘ de diesel ‘ van Thornton altijd een set nodig heeft om warm te draaien en ook deze match was sit weer het geval. Thornton pakte de tweede set, mede ook omdat Walsh de dubbels begon te missen.

Ook de derde en laatste set een zelfde beeld als in de tweede en zo bereikte Thorton toch eenvoudiger dan hij had gedacht de tweede ronde.

Dean Winstanley – Dave Chisnall  1 – 1

Als een bliksemschicht startte Chizzie, Dave Chisnall en won de eerste set met 3-0. Pas in de tweede set scoorde Dean Winstanley zijn eerste punt en na de gelijkmaker van Dave naar 1-1 en later 2-2 was de spanning in de vijfde leg om te snijden voor Dean. Die miste zijn eerste kans voor een set maar als dan ook Chisnall de darts niet in de winnende dubbel krijgt wordt het 1-1 in sets.

De derde set heeft in de vijfde leg zijn climax met beide spelers 2 gewonnen legs en Chisnall die 6 match darts mist. Maar ook Winstanley krijgt 60 niet uit hij mist 2 darts voor de partij en ziet dan Chisnall 9 met 2 darts uitgooien.

Simon Whitlock – Justin Pipe 1 – 2

Hoe moeilijk dubbels wel zijn is wel uit deze partij gebleken. Favoriet voor in ieder geval een finale plek, Simon Whitlock, kan er over mee praten. In zijn partij tegen Justin Pipe werd de als vijfde geplaatste speler, Withlock geplaagd door dit virus. Simon kwam 1-0 achter in sets maar wist in de tweede langszij de komen in een uiterst moeizame partij van beide kanten.

Het drama werd voor Whitlock in de derde set nog erger bijna geen dubbel werd er meer gevonden en daarmee verloor hij de partij.

Terry Jenkins – Mervyn King  1 – 2

Hoe vreemd kan een partij gaan. Terry Jenkins die in het begin de partij leek te controleren en 1 set  en 2-0 in de tweede voor stond was daarna het gevoel helemaal kwijt. King kwam terug en won met  3-2 de tweede set. Die klap kwam hard aan en werkte door in de derde en laatste set waarin Terry 2-0 achter kwam.

Een misser van Jenkins geeft King een kans voor de parij maar deze mist een match dart en komt Jenkins terug naar 2-1. De vierde leg stuntelen beide spelers, straffen elkaars lose darts niet af en ook de dubbels voor de partij vind King niet. Terry komt gelijk maar geeft het voordeel in de laatste leg af aan King.  Die geeft het eerst uithanden en heeft  Jenkins de eerste kans op de dubbel. Deze wordt niet gevonden en wint uiteindelijk Mervyn King de partij.

Gary Anderson – Brendan Dolan 0 – 2

Wederom zorgde de Ier Brendan Dolan net als vorig jaar voor sensatie. Dit keer klopte de runner up van vorig jaar in twee sets de als vierde geplaatste Gary Anderson die bijna iedere leg moeite had met de openings dubbel. Met Anderson zijn er nu al 3 geplaatste speler uit het toernooi.

Phil Taylor – Michael Smith  2 – 0

Als er nog twijfels waren dan heeft Phil Taylor die in zijn eerste partij tegen het jonge PDc talent, Michael Smith weggenomen. Michael startte voortvarend en ook gedurende de partij mochten de scores er zijn, maar tegen een Taylor in deze vorm is er geen goed garen mee te spinnen. In twee sets is Taylor door naar de tweede ronde waar Robert Thornton op hem wacht.

Kevin Painter – Kim Huybrechts  2 – 0

Kim Huybrechts had zich toch een beter debuut toebedeeld op het podium van de World Grand Prix.  De Belg speelde zijn eerste dubbel in dubbel out toernooi tegen Kevin Painter en werd door de routinier, Painter , met 2- 0 huiswaarts gestuurd. Geen leg wist Kim op naam te zetten, hij verloor met 2 maal 3-0.

Vincent van der Voort – William O’Connor 1 – 1

Als laatste partij van de avond Vincent van der Voort als de eerste van de drie Nederlanders in actie tegen thuis speler William O’Connor. Gesteund door het publiek had de Ier vleugeltjes en bij Vincent was de vorm nog ver te zoeken. Hij verloor dan ook de eerste set, maar kon de tweede naar zich toehalen omdat de Ier, die de overwinning rook, nerveus werd.

In de derde set zakte het niveau nog meer van O’Connor en liep Vincent makkelijk uit naar 2-0. Maar het derde punt laat nog even op zich wachten omdat Vinnie in de derde leg een paar match darts laat liggen en William naar 2-1 terug komt. En met een 140 finish komt O’Connor zelfs terug naar 2-2 en is het publiek door het dolle. Vincent mist dan 2 opnieuw twee darts voor de partij en ziet hij O’Connor bijna 110 uitgooien. Maar bijna is niet helemaal en gooit Vincent met 1 darts dubbel 8 uit.

Hieronder de uitslagen van de gespeelde wedstrijden:

  Maandag 8 oktober        
Pos  Player   Player score  
1 Mark Walsh Robert Thornton 1 2
2 Dean Winstanley Dave Chisnall 1 2
3 Simon Whitlock Justin Pipe  1   2 
4 Terry Jenkins Mervyn King 1 2
5 Gary Anderson Brendan Dolan 2
6 Phil Taylor Michael Smith 2 0
7 Kevin Painter Kim Huybrechts 2 0
8 Vincent v d Voort William O’Connor 2 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands